Stjärnskottet JADA har det senaste året blivit en av de mest omtalade artisterna i Danmark – inte minst för hennes coola scen-outfits. Förra veckan släpptes debutalbumet “I cry a lot” och på fredag intar hon en av de prestigefulla scenerna på Roskilde Festivalen (för andra gången). STYLEBY fick ett snack med stjärnan inför festivalen.

Hej Jada, hur mår du?
”Jag mår faktiskt riktigt bra. Släppte precis mitt första album, ett album som jag har arbetat med under de senaste 2 åren. Jag visste inte hur jag skulle kunna släppa de – låta det få eget liv och inte kunna ändra och länga till saker i efterhand, men nu känner jag mig lättad och väldigt glad. Utöver det är det festivalsäsong, som jag älskar. Det finns inget som att spela på festival. Människor är high on life, och har förmodligen precis avslutat skolor och jobb. Den energin och friheten smittar av sig.”

Vad har hänt i ditt liv sedan förra årets Roskilde festival?
”Det har hänt så MYCKET på ett år. Att spela på Roskilde Festivalen förra året var en milstolpe i mitt liv på många sätt. Först och främst att spela på Roskilde är en gigantisk milstolpe för varje dansk musiker och artist. Jag har sett de bästa konserterna i mitt liv där och jag har drömt om att få spela på festivalen sedan första gången jag besökte den 2009. Och min erfarenhet av att spela där var otrolig. Så många människor kom, många fler än vad jag någonsin hade förväntat mig – de visade mig energi, vi sjöng, skrek och grät ihop. Det var fantastiskt!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jada (@jadablu93) on

Snart intar du scenen för andra gången – vad har du för förväntningar?
”Jag har stora förväntningar, haha! Jag har satt höga förväntningar genom att arbeta hårt – de är många förberedelser som ska på plats innan men jag känner mig så förberedd som jag kan vara. Mitt jobb är nu att släppa förväntningarna och bara försöka vara i ögonblicket, för det är det endas sättet att verkligen göra en konsert på, att vara närvarande, att sjunga och släppa allt annat.”

Vad kan publiken förvänta sig?
”Att vi gör vårt bästa! De kan förvänta sig låtar som jag har skrivit med hjärtat och att jag ska sjunga det bästa jag kan. Vi har något speciellt på gång – jag, mitt band och publiken. Jag kan inte riktigt säga mer utan att avslöja för mycket före showen men jag och bandet kommer att ge publiken en upplevelse som de sent kommer att glömma.”

Vad har du för rutin innan du går ut på scen?
”Börjar med att värma upp min kropp och min röst. Det är viktigt för mig att jag känner mig connected till min kropp (inte bara för att det är viktigt att vara närvarande) men det är också mitt instrument. Jag är ganska orolig innan en show, det lugnar mig och ger mig fokus. Därefter lyssnar jag och mina backup-sångare på musik och sminkar oss inför spelningen. Det finns alltid en mysig energi i sminkrutinen. Här släpper vi alla våra vardagliga bekymmer.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jada (@jadablu93) on

Hur är ditt förhållande till mode ut?
”Har alltid handlat alla mina kläder second hand, för att jag har tyckt om att inte se ut som någon annan. Jag älskar att uttrycka mig visuellt och i den delen älskar jag mode, men jag känner inte att jag har ett starkt förhållande till mode. Jag har aldrig haft råd med dyra kläder, så jag blev tidigt van vid att hitta inspiration i allt. Nu har jag börjat jobba med designers, som jag också älskar. Det är så inspirerande att samarbeta med designers som Saks Potts och Icon Visions och känna passion över det. Jag har länge uttryckt mig genom kläder, men jag är ny på mode-delen.”

Berätta om dina scenkläder (som vi har förstått mestadels innefattar SAKS POTTS!)
”Jag har länge samlat på kläder, handskar, skor och hattar etc. som fått etiketten “ATT BÄRA NÅGON GÅNG PÅ SCEN”. Nu samarbetar jag med Saks Potts som hjälper mig att se extra ut på scen. Jag vill ha ett glow och stråla, vilket det känns som jag gör när jag bär Saks Potts, vilket min stylist Mads Axelsen och jag väljer ut för olika spelningar. Allt är baserat på en känsla! Jag vill inte känna mig för klädd, jag vill känna mig som mig själv, men i en extra scenversion. Det behöver inte vara designkläder jag bär på scenen men Saks Potts passar mig perfekt, speciellt när det kommer till passform.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jada (@jadablu93) on

Vad ska du ha på dig på fredag?
”De kan jag inte säga. Men det kommer att vara något väldigt hett, snyggt och extra som fan!”

Hur blir man stilsäker på festival?
”Det viktigaste på en festival är att känna sig bekväm. Du är där för att uppleva musik och ha kul med dina vänner och det blir svårt om du fryser, svettas , bär något för tight, för höga skor etc. Så jag skulle säga: Bär det som får dig att må bra, ta på dig en hatt. Bär lager på lager. Och om jag skulle säga en sak som alltid ser bra ut – bär något som glänser.”

Vad packar du alltid med dig?
”En hatt. Förmodligen en cowboyhatt, vilket jag älskar. Helst med ett snöre runt hakan, så att varken vind eller festivalbesökare får tag på den.”

JADA spelar på Roskilde Festivalen den 5 juli. Läs mer om festivalerna i Skandinavien du bör besöka i sommar här.