It-girl Blue Lindeberg: ”Jag skriver brev till mig själv varje månad”

Blue Lindeberg är en av Generaton Z-profilerna som porträtteras när onlinemodejätten Zalando sätter fokus på Skandinavien i sin nya kampanj, fotograferad av den tidigare supermodellen Helena Christensen. Men vem är hon?

It-girl Blue Lindeberg

Ecohc26w

Blue Lindeberg plåtas av Helena Christensen för Zalando. 

”Jag är född och uppvuxen i New York, men jag ser ju Sverige som mitt andra hem och har varit här en hel del. Halva min familj bor i Torekov”, säger Blue Lindeberg och syftar på pappa Johan Lindeberg (J Lindeberg, Black Denim).

Du har i princip växt upp i modebranschen, hur har det påverkat dig?
”Jag tycker om att tänka att det inte påverkat mig alls. Jag uppskattar förstås vad det gjort för min egen karriär, men jag är noga med att inte påverkas för mycket av det, att alltid vara en jordnära person. Jag är en jordnära romantiker. Jag är fisk, men har ascendenten i oxen så har mycket av oxens drag. Jag har haft lyckan att växa upp både i New York och Europa och studerar vitt skilda saker som biologi, psykologi till konst. Jag älskar att gå på museum på annorlunda ställen. Att upptäcka saker är min favoritsysselsättning, så jag försöker resa till nya, spännande platser hela tiden.

Du har testat på skådespeleri, hur känner du inför det?
”Det öppnade upp mig för att fantisera som liten. Jag har alltid känt mig väldigt bekväm med skådespeleri, men jag blev mer intresserad av keramik och måleri I tidiga tonåren.”

Beskriv din stil?
”Jag köper mycket vintage, det är ett lätt sätt att leva lite mer hållbart. Sen har jag hundratals blå jeans som jag bär till allt. Mitt favoritpar har superhög midja och raka ben. I fråga om skor så gillar jag Converse och ’gubbskor’, som ett par Gucci-skor jag hittade i en vintagebutik, och jag älskar mina Tabi-skor från Margiela. I höst kommer jag bära stickade tröjor som jag är helt fixerad vid just nu.”

Niz8twiw

Du blev fotograferad av Helena Christensen för Zalando, som precis som din pappa plockat upp fotografyrket senare i livet.
”Jag inspireras av pappa och Helena för det krävs en hel del att våga byta yrke senare i livet. Jag tycker också att det är inspirerande att Helena är mer av en personlighet än en modell, det strävar jag personligen också efter att vara yrkesmässigt.”

Vad kommer du att vilja minnas från den här perioden av ditt liv?
”Nästan varje månad skriver jag ett brev till mig själv. Det är inte alltid speciellt viktiga saker jag tar upp, det kan handla om en rolig upplevelse som jag aldrig vill glömma. Det ska bli kul att läsa dem när jag fyller 50 år!

Xzagbuxa

Blue Lindeberg medverkar tillsammans med bland andra Valter Skarsgård och Mingus Reedus i Zalandos kampanj ”We are next”FOTO Tom McKenzie

Sweden Fashion & Beauty Day 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018