Äntligen kan vi visa kollektionsbilderna från det nya spännande designsamarbetet mellan ICONA POP X GINA TRICOT! STYLEBY fick ett snack med Carro och Aino.

Icona Pop om deras partykollektion med Gina Tricot!

ginatricot

Vad tyckte ni att ni tillförde Gina Tricot i det här samarbetet? ”Detta samarbete blev verkligen jättepersonligt för oss. Vi fick möjligheten att skapa våra drömplagg som vi ville ha i våra garderober.”

Hur stort var steget från den studiomiljön ni är vana vid till designstudio?”Hela skapande processen var verkligen jättekul och eftersom att jag och Aino är vana att skapa tillsammans så kändes allt väldigt naturligt. Vi spånade massor med idéer och sen så tog vi det till teamet. Vi är ju mer vana att spåna musik idéer men kreativitet handlar för oss om att hamna i ett bra flow och det gjorde vi snabbt. Det svåraste var att “ kill our darlings”.”

Kollektionen är av högre kvalitet, berätta mer. ”Om vi går till oss själva så småshoppar vi inte så mycket. Vi försöker satsa på plagg som vi kan matcha med massa olika saker och som håller längre. Vi bor ju ofta i resväskor och då är det också bra att ha bra grejer som passar till mycket. Lite bättre kvalité kostar ju ofta lite mer men det jämnar ut sig eftersom att vi inte små shoppar. Vi gillar bra klassiker och att hålla nere överkonsumtionen. När vi tog fram kollektionen så jobbade vi mycket med att hitta rätt material och passform.”

Hur är er personliga stil när ni intar partyscenen en vanlig utekväll vs. scenen? ”Vi älskar glitter och metallic . Det känns fest på en gång. Om man sätter på sig en silver top till sina favvo jeans så är man redo för allt. På scenen så blir det ofta att vi tar ut svängarna lite mer men även tänker på att vi måste kunna röra oss.”

Ert bästa tips för att våga gå all-in på partystilen? ”När det kommer till party så kan det inte bli för mycket enligt oss. Kör på och lek runt. Det kan vara kul att satsa på ett nyckelplagg för att spica till sin outfit. tex ett par neonskor till sin svarta outfit eller jättestora smycken. Blanka material, glitter och metallic skimrar superfint i klubbljuset.”

Vilken känsla vill ni att man ska bära med sig i er kollektion? ”rock n roll, girlpower och fest känns passande för vår kollektion.”

Vilket plagg ur kollektionen får man absolut inte missa? 

Aino: ”Mina favoriter är silversettet och svarta klänningen med bar rygg.”

Carro denim jacket_silver_799 SEK

Aino jeans_silver_1 999 SEK
Carro: ”Jag älskar de lårhöga cowboy stövlarna och skinnjackan.”
Lavaldo thigh high heel boots_black_999 SEK

Freddie leather jacket_black_2 499 SEK

Om kollektionen hade en egen tune, vilken skulle det då vara? (Har den en tune – Rhythm in my blood?)”Vi skrev en helt ny låt till kollektionen som heter “Rhythm in my blood” ! Vi blev inspirerade av 70talet och allt glitter och skrev en svängig discolåt! Den släpps i samband med att kollektionen kommer ut, den 26e okt på alla digitala plattformar!”

Kollektionen som består av ett trettiotal produkter lanseras den 25:e oktober på ginatricot.com samt i utvalda Gina Tricot-butiker.

Se hela Icona Pop x Gina Tricot kollektionen nedan:

Carro denim jacket_silver_799 SEK
Bling earrings_179 SEK
Cassandra bag_black_449 SEK
Chrystal earrings_199 SEK
Aino jeans_silver_1 999 SEK
Alicia knitted top_black 399 SEK
Anais faux fur jacket_orange_1 299 SEK

Elsa one shoulder top_black_499 SEK
Freddie leather jacket_black_2 499 SEK
Freddie leather skirt_black_1 299 SEK
Freddie leather trousers_black_1 999 SEK
Hanna one shoulder dress_black_699 SEK
Iris cropped top_black_299 SEK
Lavaldo thigh high heel boots_black_999 SEK
Lena jeans_black_599 SEK
Malin knitted sweater_silver_399 SEK
Nadia dress_black_699 SEK

Rosanna jacket_black_899 SEK
Rhinestone earrings_silver_159 SEK
Rebecka one shoulder dress_black_699 SEK
Pops hairclip_129 SEK
Poppy tee_offwhite_299 SEK
Poppy tee_offblack_299 SEK
Philippa chain belt_black_299 SEK
Paris stiletto_black_599 SEK
Nadia metallic top_silver_599 SEK

Rosanna trousers_black_699 SEK
Sara patent trousers_black_499 SEK
Sofia skirt_silver_499 SEK
Sonja one shoulder top_black_499 SEK