Tina Misaghi vet allt om ansiktsmasker, hur man får den snyggaste lystern och räddar ett slitet hår! 

Tina Misaghi

”Min relation till beauty har gått från att vara ganska osund och manisk till mer undersökande. Tidigare var jag en perfektionist som var tvungen att plocka vartenda hårstrå och få varje frans att ligga rätt. Nu handlar det mer om en hobby snarare än om att jag ska försöka uppnå en perfekt standard för vad som anses vara skönhet. Begreppet ’naturlig skönhet’ är inget som existerar för mig. Vad betyder ens det, vet någon? Alla är väl i så fall naturliga skönheter. Nu är jag mer intresserad av hur min hud reagerar på olika produkter och behandlingar, varför håret lägger sig annorlunda beroende på vart jag reser i världen eller att min kost även påverkar mitt yttre. Det jag vill uppnå är en frisk look som får mig att se hälsosam ut. Min beautystil varierar verkligen hela tiden, från dag till dag, eftersom jag gärna vill att min beautylook ska matcha hela min look, min frisyr och min outfit.

När jag var yngre trodde jag att skönhetsrutiner hörde till att vara kvinna. Jag gjorde saker på rutin tills jag började fråga mig själv saker. När jag började förstå strukturer i samhället som är kopplade till beauty förstod jag att det handlar om så mycket mer än bara vackra grejer. Än i dag har inte alla människor en självklar plats i beautyindustrin. Men det rena och skära ytliga intresset kommer nog från att jag älskar mig själv, jag kan titta i en spegel i evigheter och beundra eller hata mitt utseende. Pilla, dra, smörja, kamma, klämma och se hur min kropp eller mitt ansikte förändras beroende på vad jag utsätter den för. Det är så coolt! För några år sedan blev jag även överfallen med kniv och fick ett 10 centimeter långt ärr på min högra kind. Det har gjort mig väldigt medveten om min hud.”

glossier

”Ansiktsmist från Mac och Tatcha. Rengöring från Glossier.”

DAGLIG RUTIN ”På morgonen tvättar jag bara med varmt vatten och har en separat handduk för ansiktet som jag torkar med. Sedan använder jag just nu Glossiers Super Glow Serum, Dr. Jarts Ceramidin Cream och Kiehl’s Avocado Creamy Eye Treatment. Jag byter rutin allt eftersom produkterna tar slut, annars blir jag uttråkad. På kvällen tvättar jag med min nya favorit Glossier Milky Jelly Cleanser och micellärvattnet från Bioderma. Om jag inte lägger en fuktmask som jag låter verka över natten har jag Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate och samma ögoncrème som på morgonen.”

FUKT ”Utan bodylotion känner jag mig som ett russin och jag inbillar mig alltid att det börjar klia om jag inte smörjt in mig. Det är så tillfredsställande att smörja in varenda millimeter av sin kropp med någon gosig bodylotion som helst luktar honung eller kokos. Kiehl’s Crème de Corps Whipped Body Butter är min favorit. Och alltid highlighter i crèmeform på axlarna och nyckelbenen på kvällen, då känner jag mig som badgalriri.”

Serum från glossier

”Palett från Tarte och serum från Glossier.”

ANSIKTSMASK ”Eftersom jag är så torr använder jag bara masker som tillför fukt. Dr. Jarts Hydration Lover Rubber Mask är min favorit, den är fem gånger så effektiv som än en vanlig sheetmask. Annars älskar jag ju att sova i fuktmasker! Att ha på en mask i tio minuter, som det ofta står i instruktionerna, gör inte så mycket för mig. Två till tre gånger i veckan beroende på årstid sover jag med olika fuktmasker, den jag alltid har hemma är Dermalogica Multivitamin Recovery Masque som är jättegosig. Innan dess skrubbar jag med deras Daily Microfoliant.”

BRYN OCH FR ANSAR ”Det är väl det jag pillar med mest. Jag är iranier så ögonbrynen har alltid varit en central del av det skönhetsideal jag är uppvuxen med. Har aldrig haft en sådan där pinsam period med sönderplockade bryn, för min mamma stoppade mig alltid. När jag var yngre hade jag hopväxta bryn, något som de etniskt svenska barnen gärna kallade för ’McDonald’s’. Nu är det ironiskt nog de som målar dit tjocka bryn. Jag plockar och klipper brynen själv och använder bara två produkter, Anastasia Brow Wiz och Clear Brow Gel från samma märke. Mina fransar tar salongen Roc Brows hand om med lashlift som i princip är en permanent böjning.”

glossier, bareMinerals, Nars, primer från Laura Mercier

”Rouge från Nars, concealer från Glossier, primer från Laura Mercier och färgad dagcrème från bareMinerals.”

GLOW ”En no-makeup makeup-look är min besatthet just nu och då är lystern det allra viktigaste när det kommer till basen. Jag grundar med Laura Mercier Foundation Primer Radiance som jag aldrig någonsin kommer att byta ut, och följer upp med en fuktgivande bb-cream eller halvtäckande foundation, beroende på vad jag ska göra. Jag duttar på highlighter i crèmeform lite överallt efter det och fäster med transparent puder eller Hourglass Ambient Lighting Powder. Efter att jag sminkat klart mig sprutar jag på min nya favorit Tatcha Luminous Dewy Skin Mist, eller vilken annan mist som helst som jag är inne på för tillfället. Jag ser alltid till att ha minst en mist med mig överallt.”

dagdoft från Jimmy Choo och läppglans från Clarin

”Hourglass Ambient Lighting Powder, min dagdoft från Jimmy Choo och läppglans från Clarins.”

BALSAM-METODEN ”Min textur är lockig och superfrissig, men jag har tyvärr plattat det så länge jag kan minnas. För några år sedan började jag bleka mitt hår och till slut blev jag platinablond. Jag var skitsnygg i det, tills hela mitt överhår gick av, och sedan dess har jag bara försökt reparera mitt hår. Jag kör på curly girl method, vilket innebär att man undviker värme, borstar, schampo, sulfater, silikon och alltid lämnar kvar lite balsam i håret. Jag ser också till att använda återfuktande inpackning två gånger i veckan. Nu har jag lärt mig älska mina lockar och jag har märkt att de mår mycket bättre. För mitt lockiga hår kramar jag lockarna med R&B från Lush eller Supercream från Devacurl. Om jag ska ha platt hår fönar jag först med Dyson Super Sonic som är världens bästa fön. Värmeskydd från Redken eller Lanza och en massa glansspray. Jag älskar när mitt hår lyser.”

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

Foto JOONA LAULAJAINEN