Med 3,8 miljoner följare på Instagram och kontrakt med Biotherm och Victoria’s Secret är svenska Elsa Hosks jobb att se bra ut och hålla sig i form – men hur gör hon det?

Hur gör supermodellen Elsa Hosk för att hålla sig i form?

Elsa Hosk är en av Sveriges största internationella modeller och rankad som en av världens sexigaste modeller av Models.com – dessutom har hon sedan 2015 haft en given plats i Victoria’s Secrets stall av ”Angels” och skrev nyligen kontrakt med skönhetsföretaget Biotherm.
”Det förväntas av mig att jag är vältränad, det ingår i jobbet. Jag är tacksam för det. Hade det inte varit något som jag förväntats göra så är jag inte säker på att jag gjort det i lika stor utsträckning – men det har förändrat hela min livsfilosofi.” – Elsa Hosk

Ett inlägg delat av elsa hosk (@hoskelsa)

Hur ser din träningsrutin ut?

Elsa Hosk:”Jag försöker göra något varje dag även om det inte är någon större träning. Går en runda eller så tar jag trapporna i stället för hissen, små enkla saker. Är jag hemma i New York så försöker jag träna varje dag, oftast en mix mellan barreträning, boxning eller så kör jag ett pass med min tränare. Jag har nyligen börjat springa, och gjorde precis min första halvmara. Varje år vill jag prova något nytt och jag gillar att mixa olika träningsformer så att kroppen inte vänjer sig vid en träningsform. Jag vill helst ’chocka’ kroppen med en ny övning och sedan anpassar kroppen sig till den och hittar ett groove. Sedan utmanar jag mig själv med något nytt igen. Det finns två gym som jag besöker regelbundet: Flex Studios vid Union Square och Dog Pound, där har jag min tränare Kwame.”

Vad får du ut av att träna tillsammans med andra?

Elsa Hosk: ”Jag älskar att ta klasser, det pushar mig. Jag är tävlingsinriktad, och om jag ser någon som gör ett bättre jobb än jag – då vill jag göra bättre! Klasser är ett kul sätt att utmana sig själv, och se hur man växer och blir bättre. Victoria’s Secret-tjejerna brukar också träffas på gymmet Dog Pound, och ibland dubblar vi upp och tränar med samma tränare. Att träna tillsammans är ett bra sätt att pusha sig själv och varandra.”

Ett inlägg delat av elsa hosk (@hoskelsa)

Hur hittar du träningspeppet?

Elsa Hosk: ”Det svåra är inte att träna, de är att komma i väg till gymmet! Då gäller det att motivera sig själv. Jag brukar hålla kvar i tanken hur det känns när jag är klar med ett pass. Om jag kommer tillbaka från en semester och inte har tränat på en vecka, vilket faktiskt inte händer så ofta, då är det svårt att komma igång igen – även för mig. Jag försöker att inte pusha så hårt i   början, och tar istället små steg. Mitt råd är att gå på klasser. Jag tycker det är underbart när alla tränar tillsammans, gör samma rörelser – det är som en tribe. Jag älskar det!”

Ett inlägg delat av elsa hosk (@hoskelsa)

Hur får du in träningen när du reser?

Elsa Hosk: ”Vanligtvis när jag reser och plåtar hela dagarna är det full fart. Så jag tillåter mig själv att slappna av, eller så går jag till hotellgymmet. Det kan även hända att jag försöker hitta en löprunda. Löpning är ett vackert sätt att lära känna en ny plats – det har jag lärt mig av min pojkvän som är löpare. Han menar att det bästa sättet att se en stad är genom att ta en löprunda. Så nu försöker jag göra det.”

NUVARANDE Hur gör supermodellen Elsa Hosk för att hålla sig i form?
NÄSTA H&M:vinnarens färgsprakande superplagg snart i butik – vilka vill du ha?