HUGO BOSS senaste kapselkollektion är hetare än någonsin!

Hugo Boss senaste kapselkollektion ”Hugo Fashion Show Capsel” visades fram under herrmodeveckan Pitti Uomo i Florens tidigare i år och visar att mode och konst är hetare än någonsin.

Hugo Boss som riktar sig till en yngre målgrupp har i sin senaste kapselkollektion tagit inspiration ur konstvärlden, där ett flertal av plaggen är handmålade med djärva print och symboler inspirerade av voodoo kulturen, andlighet och den ikoniska amerikanska popkonstnären Jean-Michel Basquiat, som mest var känd för sina energiska och utmanande verk inom graffiti och neoexpressionism. 

”Målning av Jean-Michel Basquiat från 1982.”

Konst i modet exploderar just nu! Både vår- och höstmodet har tydliga referenser till 80-talets popkonstnärer – vännerna Andy Warhole, Keith Haring och Jean-Michel Basquiat. 

Jean-Michel Basquiat och Andy Warhol började först arbeta tillsammans efter ett möte på legendariska ”The Factory” där Basquiat på 60 min lyckats imponera på Warhol med ett porträtterat av de två axel mot axel. Men konstkritiker var inte lika imponerade av deras verk och deras vänskap fick ett abrupt slut.

”Jean-Michele Basquiat och Andy Warhol , New York, 1987.”

Hugo Boss kaspelkollektion består av bustierplagg, slipklänningar i tunna material som silkesorganza – där fokus har varit på konst och konstnären som individ.

 

Hugo Boss kapselkollektion finns tillgänglig i butik nu, mer information om kollektionen hittar du på Hugoboss.com!  

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

foto Karen Petersen/Everett Collection/IBL

NUVARANDE HUGO BOSS senaste kapselkollektion är hetare än någonsin
NÄSTA Allt om STYLEBY Beauty Heroes – listan med de 100 bästa köpen 2018!