De flesta lägger både tid och pengar på bra hudvård för ansiktet och glömmer bort halsen och dekolletaget. Det brukar synas när man blir lite äldre. Men ge halsen lite extra omsorg så kan du råda bot på det.

Så skapar du en bra hudvårdsrutin för halsen och dekolletaget

Ta en titt nedanför hakan och du kommer faktiskt att inse att huden på halsen är helt annorlunda än den i ansiktet. Färre talgkörtlar gör huden torrare, men gör också att halsen och dekolletaget får ett sämre naturligt skydd. Vanliga rörelser ger också ett slitage som bryter ner det bärande kollagenet och rynkor uppstår. Dessutom är fenomenet ”tech neck” ett högst reellt problem för alla oss som stirrar ner i en skärm några timmar per dag, och innebär inte bara en risk för smärta, utan också en mer framträdande dubbelhaka.

Börja med att bara flytta ner hudvårdsrutinen några steg. Smörj dina kolla – genstimulerande serum (C-vitamin och retinol är extra effektivt) även på halsen och se till att huden alltid är skyddad från solen. Addera även mer fukt för att stärka huden. En extra crème, speciell för området, levererar vanligtvis ordentligt med fukt och verkar även uppstramande. Smörj med massagerörelser och du får en lätt lymfdränerande effekt som minskar svullnad och plufsighet. En mask ger en upp – stramande effekt temporärt, men för mer bestående resultat krävs det tunga artilleriet. Tyvärr är det ganska liten chans att timmarna på gymmet tar bort dubbel – hakan, däremot finns det behandlingar som fixar fettkudden under hakan.

hudvårdsrutin för halsen och dekolletaget-belkyra

Oscar de la renta

Belkyra –

är det senaste och det enda läkemedel som är godkänt för behand – lingen av dubbelhaka. ”Den aktiva substans som injiceras för – bränner fettcellerna i området. Resultatet är permanent, och redan efter några veckor börjar man se man resultatet av behandlingen”, säger Annika Harlén, leg. sjuksköterska på Entouch Klinik. ”För bästa resultat behövs oftast två behandlingar med sex till åtta veckors mellanrum.” Förr var alternativet fettsugning, men med Belkyra slipper man konvalescens och riskerna med narkos. Vill man även tajta till huden och få en extra uppstra – mande och hudföryngrande effekt på hals och längs haklinje är Thermage en perfekt behandling att kombinera med Belkyra. Med hjälp av radiovågar hettas huden upp, kollagenet och elastinet stimuleras och resultatet är tajtare och spänstigare hud.

Hej då, kalkonhals!

TIPS!STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

NUVARANDE Så skapar du en bra hudvårdsrutin för halsen och dekolletaget
NÄSTA Calvin Klein Underwear släpper kapselkollektion med unika prints från Andy Warhol