Linnéa Wagnås arbetar på influencertäta Revivekliniken där hon är produktchef och national trainer för hypade märket Biologique Recherche.

Hudterapeutens Linnea Wagnås beautyrutin

”Jag ser vår hud som en karta som kan visa hur du mår under ytan. Mitt mål är att mina kunder ska bli bättre på att kunna lära sig tyda sin unika karta själva.”

Hudterapeutens-Linnea-Wagnås-beautyrutin
HUDVÅRDSFILOSOFI ”Min hudvårdsrutin förändras ständigt beroende på hur huden känns, och jag känner mig ofta som en kemist när jag står hemma i mitt badrum och laborerar. Lager för lager bygger jag upp huden från grunden: mjölkrengöring som inte stör hudens naturliga skydd, syror som håller porerna rena, en cocktail av två till tre olika serum, två crèmer med olika egenskaper, och ett näringsrikt slutserum med lipider ovanpå. Det kan låta maffigt för vissa, men varje steg och varje lager har sin funktion. Jag checkar av allt jag vill behandla: fukt, känslighet, akneärr, lyster, att minska porer och så vidare. Du använder flera lager varje dag från din garderob; underkläder, en blus, kanske en kofta och sist jacka utanpå? Du kan hoppa över något steg om du vill – men det är inte så bra att gå ut i bara underkläder i en snöstorm.”

MORGON ”Först använder jag Lotion P50 för att minska porer, hålla finnar och pormaskar borta, ge lyster, släta ut linjer och jämna ut hudtonen. Sedan lägger jag en solskyddsfaktor som ger fukt, lyster och slätar ut hudtonen, året runt. SPF är bästa anti age-krämen.”

1

Biologique Recherche Protection U.V, 1 249 kr.

KVÄLL ”Jag lägger serum och sedan en återfuktande och reparerande nattmask som ger näring till huden medan man sover. Man vaknar upp som en prinsessa nästa morgon med lugn och lystrig hud!”

2

Biologique Recherche Serum Extraits Tissulaires, 749 kr.

EN GÅNG I VECKAN ”Gör jag en egen hemmabehandling. Extra lång ansiktsmassage i lymfans och musklernas riktning. Sedan ansiktsmask, gärna jästmasken Masque Vivant i 15 min för ren och spänstig hy! Hej då, akne!”

3

Biologique Recherche Masque Vivant, 519 kr.

VAR FJÄRDE VECKA ”Unnar jag mig en ansiktsbehandling hos ett proffs, eller kanske en spabehandling på Grand Hôtel Nordic Spa & Fitness. Jag älskar deras behandling Nordic Beauty där hela kroppen skrubbas med tranbär och socker!”

EN GÅNG PER ÅR ”Checkar jag in på det avlägsna Mii Gullo Spa Fjällnäs i svenska fjällvärlden.”

MAKEUP ”Jag använder två olika nyanser av foundation, en ljusare och en mörkare, från Hourglass, och blandar dessa efter hur min hudton ändras. Jag färgar fransar och bryn för få en naturligare look utan makeup – mitt mål är alltid att huden ska vara flawless utan smink!”

4

Hourglass, Illusion Hyaluronic Skin Tint, 470 kr.

HÅR ”Kevin Murphys silverschampo och balsam då jag älskar en kall, blond nyans på mitt hårsvall. Jag har införskaffat värmespolar som ger böljande lockar medan jag fixar hudvårdsrutinen och äter frukost.”

7

Kevin Murphy Blonde Angel Wash, 249 kr.

8

Babyliss Ceramic 3021E, 799 kr.

KROPP ”Cryo-Cabin, det är som att basta, fast tvärtom, 130 grader i tre minuter. Behandlingen gör att jag känner mig piggare och positiv samtidigt som det behandlar celluliter på låren.”

ANDRA VAL SOM GER EFFEKT PÅ HUDEN ”Jag tvättar alltid ansiktet med iskallt vatten och lägger minst fem minuter på att massera ansiktet med mina produkter. Svettas tre gånger i veckan genom spinning, bastu och löpning. Jag har tidigare haft akneproblem själv – där föddes mitt stora intresse och det är där min passion kommer ifrån. Jag vill hjälpa andra att få självförtroendet som jag själv vet att en vacker, välmående hy kan bidra med. Dessutom kommer mycket inifrån och det är viktigt att dricka mycket vatten, se över sin kost och ha en rutin för träning.”

Sweden Fashion & Beauty Day 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018