Vad använder hudterapeuten på sitt eget ansikte? Lena Claesson är en av Sveriges mest erfarna hudterapeuter, i mer än 35 år har hon jobbat med hud och nått en legendarstatus bland Sveriges hudvårdsintresserade. Nu svarar hon på vad hon använder på sig själv.

Hudterapeuten avslöjar sin hudvårdsrutin

Hudterapeuten Lena Claessons hudvårdsrutin

”Lena Claesson är en av Sveriges mest erfarna hudterapeuter.”

”Jag har byggt upp min hud under en lång tid med hjälp av kollagen- och elastinstimulerande hudvård och behandlingar. Jag är nöjd med min hud, vilket gör att jag numera bara behöver underhålla.”

ALLTID:

”Jag börjar alltid med att rengöra huden med Mesoestetics Facial Gel Cleanser, som innehåller salicylsyra och tvättar bort solskyddsfaktor och makeup väldigt effektivt. På vintern har jag Mesoestetics mildare variant. Efter rengöring klappar jag in Mesoestetic Hydtratonic. Jag struntar i en bomullstuss och häller ut det i handen istället och applicerar som ett serum. Den ger väldigt mycket fukt, precis det jag behöver nu.”

1. Mesoestetics Facial Gel Cleanser, 349 kr.

HUDVÅRDSRUTIN NATT:

”Sedan jobbar jag med Mesoestetic Glycorepair för att bygga upp huden. Den får verka över natten, och på morgonen har huden massor med lyster. Den sticks och är lite besvärlig, men det blir väldigt fint. Jag lägger den ganska nära ögonen och ibland kan det bli lite svullet, men det lugnar sig alltid på morgonen.”

2. Mesoestetic Glycorepair, 599 kr.

HUDVÅRDSRUTIN MORGON:

”Nu kör jag varannan morgon med Mesoestetic Stem Cell Restructuring Serum för att bygga cellerna så att de får kraft. En kapsel räcker ungefär fem dagar. Jag varvar stamcellerna med kollagen i form av Mesoestic Collagen 360°. Kollagen bryts ner av solen – big time! Det vill jag förhindra, men den jobbar även mot rödhet och kärl. Till sist har jag Mesoestetic Moisturising Sun Protection.”

3. Mesoestetic Dermatological Sun Protection, 469 kr.

HÖSTHUDVÅRDEN:

”I september börjar jag med C-vitamin för att behålla lyster och för att jobba bort pigmenteringar. Solen äter upp C-vita­minet, så det gäller att ösa på. När kylan sedan kommer fokuserar jag mer på fukt och fett, D-force från Beauté Pacifique är då en favorit, för då får jag även D-vitaminet.”

4. Beauté Pacifique D-force Vitalizing Anti-age Day Creme, 899 kr.

EN GÅNG I VECKAN HUDVÅRDSRUTIN:

”Mesoestetic Glycolic Acid 10% + vit. E&F Ampoules är glykolsyrakapslar som även innehåller en massa vitaminer. Jag knäcker en sådan och låter verka i ca 8 minuter innan jag sköljer av. Sedan lägger jag Mesoestetic Collagen 360° serum och mask, eller Stem Cell Mask och serum från samma märke.”

VAR SJÄTTE VECKA HUDVÅRDSRUTIN:

”Gör jag en professionell kemisk peel som jag anpassar efter hudens status, till exempel Mesopeel Piruvex som bara har pH 0,5, eller Mesopeel Lactic 30 %, båda från Mesoestetic. Mjölksyra ger mycket glow och återfuktar även huden. Jag tror verkligen att det är viktigt att gå till ett proffs och få produkter som är rätt för just dig, att det inte bara beror på vilket märke och produkt som salongen har mycket av på hyllorna.”

VAR TREDJE TILL FJÄRDE MÅNAD:

”Gör jag två Dermapen-behandlingar, men låter det gå tre veckor emellan. I och med att jag har jobbat upp mitt kollagen och elastin behöver jag inte göra Dermapen så ofta för att få ordentlig effekt.”

MAKEUP:

”Jane Iredale har väldigt bra, rena och fina produkter med fin finish och bra ingredienser som inte stör huden. Jane Iredales Foundation-puder är en favorit.”

5. Jane Iredale PurePressed Base Mineral Foundation, 449 kr.

HÅR:

”Kevin Murphy tycker jag är fantastiskt, de har väldigt mycket bra grejer, men framför allt ett schampo som lugnar hårbotten. Oribe har också fina stylingprodukter.”

6. Kevin Murphy Maxi Wash, 249 kr.

ANDRA VAL SOM GER EFFEKT PÅ HUDEN:

”Jag sover! Det låter kanske jättetråkigt, men jag ligger i sängen halv nio på kvällen. Jag har lagt ner stress sedan många år tillbaka, jag stressar inte själv och stressar aldrig mina kunder. Jag gillar inte gym, men jag älskar att vara ute i naturen och gå. Jag sätter ingen press på mig själv, men i princip varje dag är jag ute minst 45 minuter. Samtidigt tillåter jag mig också, och det tror jag är viktigt för mitt välbefinnande, att strunta i promenaden om jag känner att det blir en press att hinna. Jag tror också på att unna sig gott vin, god mat och fina vänner. Tillsammans med en bra hudvårdsrutin är det ett vinnande koncept för huden.”

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR