Det heta norska märket Holzweiler visade i vanlig ordning under Copenhagen Fashion Week och STYLEBY fick ett snack med grundaren Susanne Holzweiler efter visningen.

Beskriv din känsla efter er senaste Holzweiler visning…

”Det känns fantastiskt bra. Det var vår femte visning och vi har lärt oss otroligt mycket varje gång, men vi kände den här gången att vi lyckats göra de ändringar som krävdes för att få det att klaffa. Vi har förstås fortfarande många saker vi behöver bli bättre på, men vi är nöjda och det är en härlig känsla!”

Susanne Holzweiler Røe

”Till vänster – Susanne Holzweiler Røe med team efter deras senaste visning i Köpenhamn.”

Ni har tidigare arbetat tillsammans med Veronika Heilbrunner, och för AW18 valde ni att arbeta med Alexandra Carl. Två kvinnor vi älskar!

”Vi har arbetat med Veronika Heilbrunner i fyra säsonger och det har varit fantastiskt. För Holzweiler är det viktigt att hela tiden röra sig framåt och den här gången bestämde vi oss för att sätta ihop ett nytt team runt visningen. Vi har haft ögonen på Alexandra Carl under en längre tid och tyckte det vore spännande att få hennes take på Holzweiler. Vi fick en otroligt bra kemi från första sekunden och vi är så nöjda med hur hon utformade visningen.”

”Stylisten Alexandra Carl backstage under Holzweiler AW18 visningen.”

Favoritlook från Holzweilers AW18 kollektion?

”Får man lov att välja flera? Då är det här mina favoriter för dam!” Se hela Holzweilers höst/vinter kollektion 2018 här!

LÄSTIPS! 17 karriärfrågor till kvinnan bakom heta märket Holzweiler!

Ni har valt att visa under CPH FW – hur skiljer sig modeveckan åt mot OSLO RUNWAY?

Skillnaden är att Köpenhamn är en mer etablerad arena där mässa och showroom ingår – vilket kommer med en bredare internationell bevakning. Vi är otroligt stolta över vad Oslo Runway har åstadkommit på kort tid och det har varit fantastiskt för oss att visa där tre gånger tidigare. Men vi tror på förändring och vi behöver testa olika saker. Att vi visar under CPH FW som ett norsk märke hoppas vi ger ringar på vattnet även för OSLO RUNWAY!”

Finns det en chans att ni återvänder ”hem” igen?

”Självklart drömmer vi om att återvända hem!”

LÄSTIPS! Holzweilers Marie Murstads grymma garderob!

Känner ni av att ni har blivit uppmärksammande internationellt?

”Det märks absolut! Bara under det sista året har vi märkt av att konsumenter, inköpare och press plötsligt vet vem vi är och det är mycket tack vare att Net-a-porter och Colette har gjort oss mer synliga!”

Ett ord som beskriver höstkollektionen?

#savethewinter

TIPS!STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR