Årets Roskilde Festival 2019 är över för den här gången. STYLEBY var på plats och har samlat de 5 hetaste festivaltrenderna som lyste starkast. Varsågod att inspireras! 

1. DE REFLEKTERANDE PLAGGET 
Aldrig förr har utility trenden varit så tydlig i modebilden som nu, vilket passar perfekt på festival – funktion, bekvämlighet och skydd mot både regn och rusk. Chicast var stylisten Maya Paustian i ett ljus-reflekterande set av jacka och byxor. 

IMG_7052
2. DEN LÅNGA TRENCHEN 
Det var ovanligt många som valde att bära en klassisk lång trench (gärna beige) på årets Roskilde Festival (trots det stundtals dåliga vädret). STYLEBYs Elina Grothén var en av dem, likaså danska modellen Emilie Lija.
IMG_5860

IMG_7036
3. COWBOY-BOOTSEN 
Om man ska tro de danska modeprofilerna under årets festival – sneakern ett minne blott, kör istället all in på Cowboy-boots till klänning – som här på Costumes styling director Annika Zobel Agerled.
IMG_7057
4. BUCKETHATTEN 
Var och varannan modeprofil sprang runt med en hatt på huvudet, mestadels signerad Ganni som här på Blanches Melissa Bech. Även nykära modeparet Emili Sindlev och Mads Emil skyddade sig i regnet med varsin hatt.
IMG_7051

IMG_7035
5. DE PRAKTISKA KÄNGORNA 
De praktiska kängorna gjorde sig väl på den blöta festivalplatsen och syntes lika flitigt som cowboy-bootsen. Danska modellen Mathilde Gøhler prickade in två trender – ljus-reflekterande byxor till ett par praktiska (vandrar-)kängor.
IMG_6983