Följ med skådespelaren Hedda Stiernstedt och läs hennes egna ord från en drömkväll i Paris med Chanel-visning och efterföljande fest!

Chanel_Hedda_1161_100EOS5D copy

Skådespelaren Hedda Stiernstedt var en av de mycket få utvalda svenska gästerna på Chanels Métiers d’Art-visning, den visning som hyllar hantverksateljéerna i Paris. Det blev en fabulös kväll som började i Chanels showroom och som slutade på klassiska restaurangen La Cupole med dans!

FITTING HOS CHANEL

Chanel x Hedda_Shot 1_0021 copy

Jag älskar Chanel! Djupt inne i mig finns absolut en liten liten fransk tantalura som enbart vill ha på sig Chanel-dräkt och vara helt överöst av diamanter till vinlunchen. Hon fick äääntligen sitt.

En av höjdpunkterna med den här dagen var förstås att jag fick besöka Chanel och prova ut en outfit att bära på visningen och festen. De har ett enormt minimalistiskt och stilrent showroom en trappa ner, men det här var uppe i själva garderoben – som är ett litet trängre rum direkt under taket på huvudkontoret i Paris. Det var överbelamrat med massor av outfits från runway, handväskor och smycken. Vi testade oss igenom ett gäng looker, bland annat en jättefin ärmlös byxdress i randigt läder med en svart hoodie över och en klassisk Chaneldräkt i vitt och svart. Men eftersom jag är rätt kort så är många saker direkt från runway rätt svårburet för mig även om jag har hög klack, så därför är det viktigt att pröva och inte bara välja från bild

Jag var där med min egen stylist Nadia Kandil, tre (!) stylister från Chanel och en vakt – som enbart satt och vaktade diamanterna. Chanels stylister  ville väldigt gärna att allt skulle hållas väldigt ”chic”. Nadia och jag var inne på att mixa upp looker med t-shirts och ett kanske lite mer svenskt sätt att klä sig på.

Nadia och jag bollade lite fram och tillbaka och vi testade ett gäng olika looks i showroom, men landade tillslut på denna ändå ganska klassiska långklänning. För att det helt enkelt kändes mest Chanel och mest rätt för tillfället. Plus att passformen var väldigt bra! Den kändes lite som visningen, en uppdaterad klassiker. Jag passade på att sitttesta den i Chanels provrum. Av erfarenhet måste alla looks testas för att funka att sitta i en stund och alla skor måste testas att gå ett tag i, annars kan kvällen bli oliiiiidlig.

Chanel x Hedda_Shot 1_0010bw (1)

HÅR & MAKEUP-FIX

Chanel x Hedda_Shot 5_0869 copy

Här är jag mitt i hår och make på mitt hotellrum ett par timmar innan visningen! Två supergulliga fransmän fixade mig i flera timmar. Bland annat använde makeup artisten smink från Kryolan, det är för mig mest förknippat med teatersmink, men funkade superbra eftersom det satt som berget hela natten.

Chanel x Hedda_Shot 5_0876 copy

MOT VISNINGEN!

Chanel x Hedda_Shot 5_0965 copy

I en flott bil  på väg till visningen, letar förmodligen efter läppbalsam eftersom det är det jag oftast brukar rota i väskan efter. När vi väl kom fram var det en uppsjö säkerhetskontroller och jag blev lotsad genom ett gäng olika vaktgrupper där tjejerna från Chanel fick försäkra vakterna om min identitet gång på gång. Utanför Grand Palais där visningen hölls. Jag älskade även den här fina, välskräddade Chanelkappan.

Chanel x Hedda_Shot 5_0989 copy

INRAMNINGEN VAR INSPIRERAD AV COCO CHANELS LÄGENHET

Chanel_Hedda_1055_100EOS5D copy

Framför den klassiska Coco Chanel-trappan! Originalet återfinns i Cocos lägenhet och det var även i den lägenheten hon brukade hålla alla sina modevisningar. Tack vare de konkava speglarna kunde hon kika på publikens reaktioner från övervåningen utan att själv bli sedd. Sofia Coppola, som stod för själva designen av visningen, hade även byggt upp hela hennes lägenhet runt om visningen i små rum med kopior och originalinredning från hennes lägenhet. I denna vita satinstol blev hon ofta fotograferad och den är därför en av hennes kändaste inredningsdetaljer.

Chanel_Hedda_1094_100EOS5D copy

VISNINGEN BÖRJAR!

Chanel_Hedda_1198_100EOS5D copy

Det första som slår en kring Chanels visningar är att det är en sån enorm operation. Det är det som är det fina, det krävs så extremt mycket planering och hundratals människor arbetande dygnet runt i månader bara för några minuters show.

Men wow, vilken visning! Så klassiskt och samtidigt uppdaterat. Det känns också kul med den här dekadenta 70-tals-vibben. Studio 54-disco möter fransk glamour. Jag älskade det. Så fin touch också att inreda hela Le Grand Palais som Cocos lägenhet och ha modellerna trippandes ner för en kopia av den klassiska trappan.

På plats fastnade jag verkligen för de två tvåfärgade kavaj-looksen i svartvitt, också för att de stylat så fint med naket under.

10_LOOKS_010

11_LOOKS_011

Och den silvriga ”läder”looken med styva oversizade byxor var dunder. Men skulle inte tacka nej till den vita långa sidenklänningen med lite krage heller.

38_LOOKS_038

 

62_LOOKS_062

Sen blev jag påkommen med att gräva i goodiebagen hahaha!Det var en parfym, Coromandel.

Chanel_Hedda_1176_100EOS5D copy

Efteråt var det fest!
De körde vidare på 70-tals temat och hade Chanel-disco. Först var det middag och lite livespelningar och sen var dansgolvet igång nästan hela tiden. Det var en skoj mix av glassiga Chaneltanter och svinsnygga modeller som röjde fram till småtimmarna.

03_Vanessa_PARADIS_CHANEL_Metiers_d_art_Show_2019_20_2_03_03
Vanessa Paradis.

06_Caroline_DE_MAIGRET_CHANEL_Metiers_d_art_Show_2019_20_2_05_06
Caroline de Maigret.

11_Virginie_VIARD_Sofia_COPPOLA_CHANEL_Metiers_d_art_Show_2019_20_2_10_11
Chanels chefdesigner Virginie Viard och regissören Sofia Coppola.

Här kan du läsa om Chanen Métiers d’Art 2019/2020 – chefredaktör Jonna Bergh besökte liksom Hedda Stiernstedt visnignen.

Foto: Polina Vinogradova, Chanel