Hårstylisten Guido Palaus 3 favoritfrisyrer från karriären!

Guido Palau är världens främsta hårstylist och gör håret på alla de största visningarna, visningar som speglar modet för år framöver eftersom det är där trenderna sätts. Här samlar han sina 3 favoritfrisyrer från karriären!

guido_bw_hires

Guido Palau är världens främsta hårstylist

Guidos favoritfrisyrer från karriären:

1. ”Ett av mina favoritklipp någonsin gjorde jag på modellen Kirsten Owen 1997. Det var första gången jag jobbade med fotografen Steven Meisel och jag var redan väldigt nervös när han sa ’klipp hennes hår!’. Första gången jag skulle jobba med Steven och jag var tvungen att sätta saxen i håret! Oh my god! Jag klippte en asymmetrisk frisyr med hjälp av rakblad, den ena sidan väldigt kort, och andra sidan behöll jag lång. Jag tänkte inte så mycket då utan gick mest på magkänsla men när jag ser på frisyren idag står den verkligen ut och det blev också ett ikoniskt omslag för italienska Vogue.”

kirsten-owen-cover-vogue-italia-september-1997-steven-meisel

2. ”Kate Moss i stor frissig frisyr plåtad av Richard Avedon för Versace. Kate Moss hade precis avslutat sitt kontrakt för Calvin Klein där hon hade varit väldigt grungeig och vi gjorde henne istället glamorös. Kontrasten blev slående och väldigt lyckad.”

kate-moss-versace

3. ”Tidigt 2000-tal gjorde jag en visning för Raf Simons herrkollektion och vi rakade och färgade alla killarna. Det var en helt ny estetik och han gjorde en bok om det som heter ’Isolated heroes’. Det har blivit en kultbok som nu säljs på Ebay för hur mycket som helst. Då kändes det väldigt extremt men nu har var och varannan kille den typen av frisyr.”

isolated-heroes

 

LÄSTIPS! Trendiga frisyrer 2018 – färgerna och klippen som gäller!