Vi vänder blad och startar ett nytt, fräscht modeår 2018. Vilka trender klarar inte av STYLEBYs modekrav och vilka blir dess ersättare? Scrolla ned för sex trender från 2017 vi säger hejdå till!

Här är trenderna vi lämnar i 2017

1. VANLIGA SNEAKERS

trenderna vi lämnar i 2017

2017 var året då den fulsnygga sneakerns popularitet fullkomligt exploderade. Åsikterna kring skon var, och kommer att fortsätta vara delade – men vad man än tycker så kommer man att se dem överallt i år. Den enkla, rena sneakern (tänkt Stan Smith) får en tuff match mot vårens fulsnygga sneakers.

2. STUPRÖRSJEANS

trenderna vi lämnar i 2017-stuprörsjeans

Trots inflikare i form av bootcut-jeans, boyfriend-jeans och mom-jeans har stuprörsjeansen lyckats behålla sin orubbade popularitet under många år. Men nu är det dags för skinny jeansen att kliva av tronen, och ge plats för kontrasterande oversizemodeller av vintage-stuk. Eller varför inte ett par i två olika toner?

3. KORSETTEN

trenderna vi lämnar i 2017-korsetten

Till att börja med är vi lagom trötta på att se korsetter efter att de dominerat streetstylebilderna under modeveckorna, men den stora frågan är varför det omdebatterade plaggets popularitet ens vaknade till liv igen i fjol. Under ett år då politiska, feministiska och antirasistiska uttryck dominerade modets gator, tillsammans med #freethenipple, är korsettens plötsliga popularitet ett enda stort frågetecken. Satsa istället på något du känner dig bekväm i, exempelvis en klassisk skjorta.

4. STRUMPSKOR

trenderna vi lämnar i 2017-strumpskorna

Strumpskon tog över våra Instagramfeeds från ingenstans, tack vare Demna Gvasalia bakom Balenciaga och Vetements. En strumpa och en sko? I kombination? Även om vi välkomnar nya innovationer i modevärlden så är vissa helt enkelt inte skapta för att leva vidare. Byt istället ut mot ett par kitten heels, gärna med öppen häl – ett säkert kort för 2018.

5. KLACKAR MED MJUKISBYXOR

trenderna vi lämnar i 2017-klackar med mjukisbyxor

Det finns det inget av i kombinationen klackar och mjukisbyxor som är en hit (om du inte heter Kardashian i efternamn). Vi lämnar tyst trenden bakom oss. Men oroa dig inte för att gå miste om bekvämligheten, de sportiga influenserna håller i sig 2018. Byt ut mjukissetet mot en sportjacka i 80-tals stil för tio poäng!

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

foto IBL

NUVARANDE Här är trenderna vi lämnar i 2017
NÄSTA Nya highlighter trenden – glöm contouring, strobing, nontouring och draping