Hanneli - StyleBy8695

”Jag tycker det är så himla kul med produkter! Jag tänker på märkenas laboratorium där de sitter och klurar ut intressanta saker och älskar att prova nya innovationer samtidigt som jag har mina gamla favoriter. Min skönhetsstil speglar min modestil. Ju äldre jag blir desto mer märker jag att min gamla stil utvecklas till att jag letar efter klassiska plagg med bra kvalité, men samtidigt så det är viktigt att ha kul med mode och inte ta det för allvarligt. Jag håller gärna både mode och makeup enkelt – jag är aldrig överfixad. Jag klär mig först och sedan leker jag runt med hår och make, men jag känner ingen press att den eller den outfiten kräver en viss look.”

PROBLEMHY
”Jag är noga med hudvård. Jag tycker det är viktigt och en fantastisk present till sig själv när man börjar bli lite äldre, särskilt om man inte tog hand om huden som ung. Jag hade akne som tonåring och får det fortfarande ibland, så jag måste vara försiktig och ta hand om min hud. Många som alltid haft fin hy tar det för givet och inser kanske först när de blir äldre att de borde tagit hand om sin hy bättre. Just nu har jag väldigt torr och känslig hud så jag använder en cleansing milk, Lait U från Biologique Recherche, sedan följer upp med ansiktsvattnet Lotion P50 från samma märke, det balanserar och exfolierar. Sedan Instant lifting serum från Kalahari som jag mixar med C-vitaminpulver från samma märke. Serumet luktar inte luktar så gott men det ger verkligen resultat och min hud mår så bra efteråt. En av mina absoluta favoritprodukter är Fluid Vip O2 från Biologique Reserche, den är… Omg, den är bara bäst! Den skyddar mot alla olika föroreningar i luften men känns samtidigt superfräsch på huden och funkar även som en bra primer.”

Hanneli - StyleBy8996

“Jag älskar märket ZO Skin Health. Deras cleanser, serum – egentligen hela serien – på grund av mina pigmentfläckar.”

PASTELLNAGLAR
”Jag gillar opaka nagellack i pastelliga toner och ljusa färger. Ett favoritlack är ’Spin The Bottle’ från Essie, en heltäckande beigerosa, den är underbar. Essie har även en annan nyans som jag använder mycket, Fiji, en väldigt ljus, blekt pastellrosa nyans.”

DEN PERFEKTA EYELINERN
”Som spokesperson för Max Factor fick jag välja en ’factor’ att framhäva och jag valde ögonen. Jag började använda flytande liner när jag var 14 och såg en bild av Twiggy. Min favorit är från Sensai – och jag har verkligen testat många. Jag älskar vad det gör för min blick. En ny favoritmascara är Clump Defy Mascara från Max Factor. Till den svarta eyelinern gillar jag rosa ögonskugga, jag tycker brunt ser för sminkat ut, och jag har en babyrosa favoritskugga från Tromborg, ’Blush Rose’, som egentligen är ett rouge. Många babyrosa ser vita eller skimriga ut och ser inte rosa ut på huden men denna saknar skimmer och blir faktiskt rosa. Till brynen använder jag en askblond brynpenna från Laura Mercier, många med mörkt hår tror att de måste ha jättemörka bryn men en ljusare penna ger en mjukare look.”

Hanneli - StyleBy8819

”Jag tar alltid med mig Princess Eye Patches från koreanska märket Kocostar på resor, de är guldiga och liksom gummiaktiga hydrogelpatches som fräschar upp under ögonen direkt.”

LÄPPAR TILL VARDAGS OCH FEST
”Jag använder alltid ett Rosebud Lip Balm eller något annat enkelt. Oribe har också ett nytt lipbalm, Balmessence Lip Treatment, som är jättebra. Om jag har stark färg jobbar jag mer med basen, huden ska vara perfekt och inte för matt och pudrig, jag vill ha en sjysst glow i huden för att den starka läppen ska fungera. Max Factor har ett rödorange läppstift som jag även duttar på kinderna för mer värme, det är superfint! Även YSL:s Vernis A Lévres Vinyl Cream i ’Fuschia Live’, det är inte för mörkt rosa utan mer 80-talsrosa, perfekt på en bronzad hud och tillsammans med en avskalad ögonmakeup.”

HEMMAKLIPP
”Jag klippte mig just själv! Jag har klippt mig själv många gånger, särskilt när jag reser och håret börjar se kaosigt ut, då gör jag det jag bara själv. Jag jobbade på en salong när jag var 16 så krisar det så vet jag hur man gör! Men vanligtvis går jag till min favoritfrisör som heter Elisabeth på Gevir i Oslo. Om jag är i New York går jag helst till Ion Studio. Jag älskar Oribe och Shu Uemuras hårprodukter, de har det bästa schampot för torrt hår. Silk Bloom Shampoo och hårmasken från samma serie, den räddar verk-ligen håret. Oribes svarta schampo, Signature Shampoo, använder jag också. Eftersom håret blir trött av all prep och slit på olika jobb så har jag Olaplex hemma, som jag använder som en hårmask då och då.”

FÅ UPP VOLYMEN
”Jag har ganska tunt hår och för att snabbt få upp volymen sprayar jag Oribes Dry Texturixing Spray i rötterna. Annars om håret blir tungt, jag har sådant där typiskt skandinaviskt, platt hår utan minsta vågor, så använder jag saltsprayen Matte Waves Texture Lotion, fönar och sedan när det är torrt så kör jag i lite av volympudret Swept Up, också från Oribe. Jag älskar min fön från Dyson, den är verkligen bäst.”

Hanneli - StyleBy9005

”Jag älskar Oribé och Shu Uemuras hårprodukter, de har det bästa schampot för torrt hår.”

DOFTLAYERING
”Jag föredrar antingen väldigt söta och feminina eller tyngre, manliga parfumer. Carbone de Balmain är egentligen en herrdoft men har en mjuk, manlig doft och är inte så stark vilket gör den perfekt att mixa med andra dofter. En annan favorit är Limon de Cordoza från A Different Company och eftersom jag älskar sommaren så har jag även en kokosdoft från mexikanska Coqui Coqui som jag blandar med. En doft som gör mig väldigt glad är Maison Francis Curgians Aqua Universals, som är feminin men samtidigt naivt flickig. Jag köpte den när jag var i Hong Kong och jobbade, jag och chefen för Calvin Klein, som jag var där med, fick tid för lite beauty-shopping och vi letade runt i butiken jättelänge och föll sedan bägge för samma parfym – så nu tänker jag alltid på henne när jag bär den! Tanken på hur två starka och självständiga kvinnor faller för samma flickiga doft, haha! Det är en så himla euforisk och god doft.”

Hanneli - StyleBy8967

”Just nu letar jag efter en ny parfym, jag har flera jag kör lager på lager men ingen känns ultimat att ha ensam!”

Av Emma Veronica Johansson Foto Ida Bjørvik