Gucci slutar att använda päls helt - med start under våren 2018. Företagets VD Marco Bizzarri menar att modehuset lyssnat på den unga generationen i beslutet.

Guccis ‘Princetown’-loafer med kängurupäls blev en av årets hetaste skor och har synts på i princip varje moderedaktör och influencer man kan tänka sig. Men nu är pälsen snart ett minne blott – modehuset ersätter nämligen all päls med fejkpäls från och med våren 2018.

Gucci rosa päls på catwalken

”Päls är inte modernt längre och det är anledningen till att vi slutar. Det ligger inte i tiden längre”, säger Guccis VD Marco Bizzarri till Business of Fashion.

Bizzarri poängterar även att beslutet har att göra med varumärkets framtidsvisioner, där han tagit hjälp av företagets yngsta talanger. Bizzarri bad 150 anställda under 30 år att lista vilka tre punkter de tyckte företaget gjorde fel.

”Om jag inte gör det (slutar med päls), kommer de bästa talangerna inte att vilja jobba för Gucci.”

Gucci slutar använda päls 2018

Gucci slutar med päls

Beslutet, som börjar gälla under våren 2018, innebär att modehuset slutar med exempelvis minkpäls och lammpäls som kan hittas på Guccis hemsida, men även mårdhund, räv, kanin, prärievarg och karakulfår, vilka är raser som föds upp eller fångas speciellt för dess päls.

I och med beslutet blir Gucci en del av Fur Free Alliance, en organisation med över 40 varumärken som kämpar för alternativ till pälshandeln. Tidigare modehus som Gucci följer i spåren är Calvin Klein, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Stella McCartney och lyx e-handeln Net-a-Porter.

Modehusets resterande pälsprodukter kommer att säljas på auktion, och intäkterna kommer att gå till djurrättsorganisationerna Humane Society International och LAV.

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

NUVARANDE GUCCI slutar använda päls: ”Inte modernt längre”
NÄSTA 12 stilsäkra kvinnor avslöjar sina signaturdofter