Johan Lindeberg bjöd in vännen och graffitikonstnären (och hotell- och resturangägaren) André Saraiva  att göra en live installation under Stockholms modevecka. Vi passade på att ställa några snabba frågor till André Saraiva om modebranschen, hemstaden Paris om allt däremellan.

kimberlyihre_jl29

Berätta om samarbetet mellan dig och J.Lindeberg under modeveckan?
”Johan Lindeberg är en av mina vänner från New York. Vi har samma rötter och delar samma kärlek för Sverige. Johan har alltid sagt att om han återvänder en dag så ska han bjuda in mig, så det är vad som hände.”

Vilka gemensamma grunder ser du i ditt arbete som konstnär och i mode?
”Graffitti är publik konst – det finns där ute och i allas blickfång, på samma sätt som kläder.”

Hur viktigt är det med samarbeten?
”Modeindustrin byggs av många kreativa människor, och det är alltid intressant att sätta ihop olika typer av skapande. Mode har förstås en mycket mer kommersiell aspekt- en  intressant vinkel  för en konstnär att undersöka. För mig är det grymt att se någon som har en T-shirt eller en jacka med min tag Mr. A på.”

Dina 3 bästa rekommendationer i Paris?

1.Gå till Colette innan de stänger ner. De senaste 20 åren har Colette varit ett viktigt mode- och kulturcenter för Paris.

2. Ät en god middag på Hotel Amour och ta några riktigt bra drinkar efteråt på Petit Amour rakt över gatan.

3. Sitt utomhus på Café de Flore, ta en kaffe och  titta på folklivet i Paris som passerar förbi.

Dröm objekt att tagga? 
”Månen.”

Någonsin funderar på att flytta tillbaka till Sverige?
”Ja!”

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR