Finns det en övre åldersgräns på glitter? Nej, säger STYLEBY! Hör vad stjärnmakeupartisterna har att säga om de knepiga små kornen.

3 tips till glitter

  1.  Knepet för att göra glittret coolt är att ha kul med det! En naturlig bas med mjuka konturer ger en fräsch grund som också balanserar glittret. Lägg det som fräknar på kinderna under ögonen, applicera med fingrarna och bry dig inte så mycket om var det hamnar. Använder du en pensel kan resultatet se för noggrant ut och det blir mer schlager än fashion.
  2. På DKNYs visning valde Pat McGrath att använda sitt hypade läppkit, dessutom målade hon ett ljust guldstreck över amourbågen för att förstärka läpparnas form och göra dem plutigare.
  3. På Fendi pressades det persikofärgade glitterkornen på torra läppar för att skapa effekten ”som om modellerna bitit i en sockrad munk”, enligt Peter Philips.

Glossy hy och lackad ögonlock

Gå ett steg längre än återfuktad, lystrig hy (som alltid är önskvärt) och satsa på mer glans till festen. Toppa ögonmakeupen med extra gloss och välj en highlighter med mer metallskimmer. Effekten är lyxig men samtidigt sportig och fräsch.

2 tips till glans!

  1. Backstage på Balmain toppade makeupartisten Tom Pecheux ögonmakeupen med en dutt Mac Studio Eye Gloss. Han smörjde också modellernas kindben, tinningar, ögonbryn och läpparna med extra fukt vilket sedan matchades med en slickad frisyr.
  2. På Paco Rabanne kompletterades den sportiga och futuristiska kollektionen med fuktmättad hy och blank highlighter – främst över kindben och näsrygg. För mer än bara lyster, satsa på en snäppet mer metallisk hihglighter än vanligt, till exempel RMS Magic Luminizer.

Lästips! Makeupartisten Anya de Tobons 10 bästa tips!

 

NUVARANDE 5 knep för sofistikerat makeup-bling – glans och glitter!
NÄSTA STYLEBY highlights: Elin kling träffar Jeremy Scott