Gina Tricot fyller 20 år och nu är norska Pernille Holmboe som personifierade Gina Tricot under en längre tid tillbaka för ett gästspel i jubileumskampanjen. Undrar du också vad hon har gjort sedan senast vi såg henne? Svaret på det och mycket mer får du här!

Hur tänker du tillbaka på tiden då du var modell för Gina Tricot? 
”En underbar tid! Att kunna arbeta med så roliga, kreativa och duktiga personer som så småningom blev som en familj var en otrolig upplevelse. När du arbetar som modell så är du oftast en del av samma team endast en dag eller max en vecka, därefter hoppar du till ett nytt jobb, nytt team, ny plats … Men med Gina Tricot arbetade jag regelbundet med ett fantastiskt team och det var härligt att kunna arbeta med dem igen och igen.”

Vad var roligast?  
”Alla i teamet som jag lärde känna – så många coola och underbara människor. Vi hade så mycket roligt tillsammans. Det är viktigt för jobbet och att resultatet ska bli bra, det betyder allt!” 

Vad var mest utmanande? 
”Långa dagar där du måste vara ständigt ’på’ och ge allt du har. Men mycket tack vare teamet så gick jag alltid från jobbet med en känsla av att vi hade jobbat bra, och det får du också mycket energi av.” 

Hur var det att få ett sådant genomslag som du hade i Skandinavien under de här åren? 
”Det var mycket positivt. Den större delen av min karriär har jag arbetat för europeiska och amerikanska märken, så ur det perspektivet var det både roligt och positivt att vara ansiktet utåt för ett så starkt och coolt varumärke hemma i Skandinavien också.”

Nu har du gjort ännu en kampanj för Gina Tricot – vad var din första reaktion när du fick frågan? 
”Att det skulle bli väldigt roligt! Jag har så fina associationer till Gina Tricot, jag älskar deras stil och kampanjer. Så det var väldigt roligt att bli tillfrågad igen, jag är tacksam för det.”

Varför tror du att kvinnor responderar så bra på det du gör som modell?  
”Åh, jag vet inte – sådant är svårt att svara på själv!”

Berätta om ditt liv sedan vi såg dig senast? 
”Slutet på Gina Tricot-eran för min del var början på ett nytt kapitel då jag väntade mitt första barn och flyttade till Hongkong med min make. Jag flyttade med enkel biljett utan att ha varit där tidigare. Seden dess har vi träffat ett gäng härliga människor där borta och vi bor två minuter från beachen – härligt.” 

Händer det fortfarande att du blir igenkänd från dina storbildstavlor för Gina Tricot? 
”Det händer faktiskt. Många har en relation med
Gina Tricot eftersom de såg storbildsreklamen varje dag till och från arbetet. Eftersom jag arbetade så länge är jag för många väldigt bekant och kopplad till Gina Tricot.”

Vad uppskattar kunderna med Gina Tricot? 
”De är duktiga på att snappa upp trender, plaggen sitter bra, det finns alltifrån bas till plagg med speciella print och så vidare … Jag är extra förtjust i Gina Tricots jeans.” 

Vad är sann stil för dig? 
”Jag tror sann stil bäst förklaras med att det är en stil du trivs i, där du kan vara dig själv och inte efterliknar andra.”

Gina Tricot firar att de fyller 20 med ett jubileumsnummer som du får tillsammans med senaste numret av STYLEBY – i butik från 5 september.