Ditte och Nicholaj Reffstrup är paret som driver modemärket Ganni, och som har hittat sitt drömhus i en lummig oas mitt i Köpenhamn.

GANNI PARETS DRÖMHUS

Det danska märket Ganni startade år 2000 som så många andra modeföretag: med drömmen om det perfekta plagget. I just detta fall den perfekta kashmirtröjan. Det är inte en dålig början, men i dag är Ganni så mycket mer. Under det äkta paret Ditte (creative director) och Nicholaj Reffstrups (vd) ledning har Ganni utvecklats till ett av vårt grannlands mest ambitiösa märken med kollektioner i vilka du kan leva ett helt liv – utöver modekollektioner och klassiker gör märket även underkläder, accessoarer och smycken.

Ganni

”Verandan är vårt favoritrum.”

”Ganni handlar om kontraster och att känna dig bekväm i din kropp”, förklarar Ditte enkelt och berättar ”Jag gillar idén om power dressing, kläder som gör dig orädd, i kombination med den där ’jag rullade just ur sängen’-sexigheten.” Kontrastrikt och bekvämt är även ett ord som beskriver paret Reffstrups otroliga hem i centrala Köpenhamn – en tio rum stort hus på 500 kvadratmeter byggt 1876 och signerat arkitekten Vilhelm Dahlerup, med tillhörande trädgård på 1 200 kvadratmeter omgiven av träd (”som att bo på landet – fast mitt i stan”). Huset ritades till konstnären C F Aagaard som hade en ateljé i huset. Här på Østerbro bor de tillsammans med sina två barn,  – plus deras bästa vän och hans barn i ungefär samma ålder.

Gannis drömhem

”Fotografier av Casper Sejersen. Mattor från Hay Vintage. Soffa från Eilersen.”

En något annorlunda uppställning, hur gick det här till?

”Vi såg att huset låg ute till försäljning. Vi tipsade en kompis som har den typ av ekonomi som krävs för att köpa ett sådant här hus. Vi föreslog då att han skulle köpa huset, men att vi skulle dela på det. En vecka senare var allt påskrivet och vi har aldrig ångrat det.”

Vad var det ni förälskade er i?

Ditte: ”Utöver trädgården, läget och husets storlek så älskade vi husets quirkiness. Det är väldigt speciellt och inte speciellt praktiskt – tvärtom faktiskt. På många sätt är det ganska opraktiskt och lite konstigt. Men just det är det vi gillade.”

Ganni-ekbord-Børge Mogensen gjort för Karl Andersson & Söner

”Utdragbart ekbord av Børge Mogensen gjort för Karl Andersson & Söner. Safaristolar i ek av samma designer. Art deco-lampan köpte vi på auktion, den har hängt på en restaurang i Hamburg.”

Vad är viktigt med ert boende?

Ditte: ”Ljuset och trädgården. Båda gör mig gladare och germig en stark känsla av frihet.”

Favoritrum?

Ditte: ”Räknas verandan? Det är visserligen inte ett rum, men jag älskar att vara där bland tomatplantor och palmer med något att dricka medan barnen leker i trädgården. Speciellt när man lämnade kontoret en kvart tidigare på cykel.”

Ganni-ditte

”Ditte i egen design.”

Beskriv er inredningsstil?

Nicholaj: ”Vi är superoorganiserade! Vi prioriterar våra barn, så allt i huset måste gå att hoppa på eller kasta, i princip, eller i alla fall vara hyfsat funktionellt och effektivt. Vi tog faktiskt hjälp av en kompis och fixade lite innan plåtningen så vi kunde ge STYLEBYs läsare en känsla av att vi är ett superuppstyrt modepar som lever ett drömliv …”

Senaste köp?

Nicholaj: ”Att inreda vårt hem känns som en pågå- ende kamp, men en kul sådan. Ditte har en samlarpersonlighet medan jag helst rensar ut och ställer i källaren. Ditte kan komma hem med vadhelst den lokala loppmarknaden erbjuder. Senast en jättestor trumpetsnäcka.”

Vilken typ av möbler går ni i gång på?

Ditte: ”Nicholajs bortgångne far arbetade med möbler, så vi delar så klart många danskars kärlek till briljant gjorda trämöbler. Det behöver inte vara av något känt namn eller från någon speciell tid så länge det har ett starkt DNA och är välgjort.”

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden med fantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

foto SASCHA ODA

NUVARANDE Ganni parets drömhus mitt i Köpenhamn
NÄSTA 11 looks som bevisar att bomberjackan fortfarande är het!