Trött på ditt hår? Vi bjuder på enkla och konkreta stylingknep och klippidéer att förnya ditt hår med.

  • HÅRSPÄNNEN Hela Versace-visningen var en hyllning till Gianni Versace, och hårstylisten Guido Palau hedrade designern genom håraccessoarer prydda med det italienska modhusets ikoniska medaljonger. Modellernas ansikten ramades in med ett guldspänne ovanför vartdera öra. För att låta accessoarerna stå i centrum gav Guido varje tjej en mjuk, glansig föning som inte var för va-va-voom. ”Jag ville inte parodiera någon gammal idé om glamour”, förklarade Palau backstage. ”Håret är polerat och vackert på ett mycket enkelt sätt. Glänsande, utan för mycket volym.”

frisyrtips-hårspännen-gigi-hadid-versace

  • HALVUPPSÄTTNINGEN Ibland är det allra enklaste det snyggaste. Samla ihop det främre håret och gör en ögla av topparna när du fäster med en hårsnodd. Var hela tiden lätt på handen och ta inte för mycket hår, det får inte bli en skarp bena som skär genom halva håret och tofsen ska inte vara för tjock. Hemligheten bakom en lyckad slarvfrisyr är hårets kondition – håll det i topptrim med regelbundna inpackningar och undvik för mycket slitage med värmeverktyg. Det bästa med halvuppsättningen är att den kamouflerar överhåret som oftast är det mest slitna.

LÄSTIPS! Frisyrer 2018 – här är hårtrenderna, färgerna och klippen som gäller i år

frisyrtips-halvuppsättning

  • SVARTA HÅRBANDET 60-tal mötte 90-tal i en perfekt frisyrkombo på Miu Miu – sportigt och feminint på samma gång. Backstage tuperade Guido modellernas hår för extra volym uppe på hjässan och samlade sedan ihop det i nacken. Den 60-talsinspirerade hästsvansen prydde han sedan med ett elastiskt hårband. Det svarta, enkla hårbandet är vårens smartaste accessoarinvestering, det behöver inte vara Miu Miu-dyrt och är användbart på så många olika sätt, från gymmet till badrummet och festen.

frisyrknep-svart-band

  • SLARVIGA KNUTEN Den spretiga och slarviga knuten är numera en frisyrklassiker som passar till allt, inte minst i mer uppklädda sammanhang som snygg kontrast. Ett av de viktigaste knepen för att lyckas med knuten är att inte ha alldeles nytvättat hår – det ger ett bättre grepp. Addera texturspray om du inte står ut att skippa schampot innan. Kamma igenom håret med endast fingrarna för en opolerad känsla. Samla ihop det i en tofs strax ovanför nacken med en stabil hårsnodd, till exempel Blax. Snurra upp håret och fäst med Vformade hårnålar. Tänk på att det inte ska bli perfekt och gå igenom håret efteråt med fingrarna för att få till det rätta spretet.

frisyrknep-slarvig-knut

  • ROSETTEN Den svarta rosetten har synts i ett par säsonger nu, men är definitivt här för att stanna. Det finns ju faktiskt inget enklare och billigare stylingknep än att knyta ett svart band i håret. Shoppa olika varianter, bredd och längd i siden och sammet och börja experimentera. Knyt runt snodden på en låg hästsvans eller i slutet på en fläta. Matcha med annars ogulliga kläder, som en enkel vit T-shirt.

frisyrtips-cornrows

  • CORNROWS Det är inte bara vi som fascineras av coola modellen Hiandra Martinez, hon är designern Anthony Vaccarellos favorit och har bokats exklusivt för Saint Laurent flera säsonger. Cornrows är så klart inget nytt, utan är en uråldrig tradition. Hiandra har gjort flätorna till sitt kännetecken, och kontrasten till Saint Laurents glamorösa festklänningar blir extra intressant.

TIPS! STYLEBYS BEAUTYBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

foto JASON LLOYD-EVANS