Följ med chefredaktören på Chanels lyxiga Cruise-visning!

Följ med STYLEBYs chefredaktör Jonna Bergh på Chanels grekiska resort-visning – i Paris. Se hennes favoritlooker, få tips om de bästa köpen och möt de fashionabla gästerna.

01_2017-18 Cruise collection - Finale pictures by Olivier Saillant
Chanels Cruise-visningar har länge varit något alldeles extra och värd en egen rapportering utöver de från de ”vanliga” modeveckorna.  Saltzburg, Rom, Havanna, Dubai, Seoul … Varje år tar Karl Lagerfeld med sig sina modeller, musor och kunder och intar en ny plats som inspirerat kollektionen på olika sätt.Cruise-kollektionen är den kollektion som även ibland kallas Resort – en sommarorienterad kollektion som ligger över jul, då många reser till varma breddgrader, och som blir en brygga från höstkollektionen och vårkollektionen. För Curise 2017 bestämde sig Chanel för att ta hem visningen till Paris.

Efter de terrorattacker som skakat den franska huvudstaden har det blivit viktigt för modebranschen, som ju är både en viktig kultur och imagefaktor för Paris – och även en ekonomisk kraft – att verkligen visa sitt stöd för sin hemstad. Dagen innan visningen var vi tillresta gäster således inbjudna till La Mairie de Paris, Stadshuset, för en cocktail för att understryka hur viktigt staden Paris tycker detta initiativ är.

IMG_3834
”På La Mairie de Paris klädd i klänning och byxor från Acne Studios, skor från Céline och väska från Chanel.”

”På visningen i en grön overall från Acnes Blå Konst-kollektion, Manolo Blahnik-pumps och ett Chanel-halsband jag haft i mina gömmor i många år.”

MILJÖN. När vi kom in i Gelerie Courbe, en trappa upp i Grand Palais där traditionsenligt Chanel håller alla sina visningar, var det dock som vi hamnat på en grekisk ö. Olivträd, horisont och kolonner möter oss i en vansinnigt välgjord och instagramvänlig setdesign (min kollega Daniel Björk från Bon konstaterade att ”allt blev snyggt” i den ”antika” miljön). Just valet av Grekland misstänker jag också är en blinkning till Olympiska komittén att välja Paris framför Los Angeles som värd för sommar-OS 2024 (det är dessa två städer som det står emellan). Vi satt under elva kolumner som var omgivna av rosmarin och salvia som ”växte” ut ur ruinerna. Ett olivträd flankerade en vacker horisont. Otroligt välgjort – men vakterna sa till dig om du så mycket som petade på ”stenarna”. Högst troligt för att de var gjord av ett betydligt mer ömtåligt material.

01_Cruise 2017-18 show - Decor pictures by Olivier Saillant

MODELLERNA. Vittoria Ceretti (bilden) öppnade visningen, och det är också hon som är modell för kollektionen i Chanels kampanjer. Hon följdes av Kiki Willems, Binx Walton, Lindsey Wixson, Amanda Sanchez och Arizona Muse. Andra modeller inkluderade Anna Ewers, Mica Arganaraz och danska Nadja Bender.

01

GÄSTERNA. Utöver all modepress du kan tänka dig så vore ingen Chanel-visning komplett utan ett gäng clebs. Mest lysande stjärnor som traskade omkring på den grekiska (?) sanden bland klippor och olivträd var musor och samarbetspartners som Keira Knightley och Caroline de Maigret.

KOLLEKTIONEN. Kollektionen  går under namnet ”The Modernity of Antiquity” och speglade enligt Karl Lagerfeld hans idé om Grekland (han underströk att det var hans romantiserade fantasi och inte det verkliga Grekland som stod för inspirationen). Grekinspirerade klänningar, guldplagg, vackra hårband och svepande längder … Samt de starkt färgade gladiatorsandalerna andades Medelhav och semester. Mina favoriter som sammanfattar visningen:

LÄSTIPS: 10 VÅRSKOR SOM KLARAR STYLEBYS HÅRDA STILKRAV!

STORSÄLJARE.  T-shirten, gladiatorsandalerna och hårbanden blir det som snabbt sätter looken.

Chanelresort

BEAUTYLOOKEN. Personligen är jag precis fått en crush på eyeliner igen, så detta föll mig minst sagt i smaken. Denna makeup ska jag prova på nästa fest, var så säker!

make-up-chanel-cruise-2018

FINALEN. Karl Lagerfeld tar alltid emot folkets jubel tillsammans med sin yngsta modell – den här gången var det lille Hudson Kroenig.

02_2017-18 Cruise collection - Finale pictures by Olivier Saillant

TIPS! Följ med STYLEBY på en härlig tjejweekend till Palma!