På torsdag spelar First Aid Kit på Roskilde festivalen 2018 i Danmark. STYLEBY fick ett snack med systrarna inför deras tredje spelning på festivalen.

Hej Johanna och Klara, hur mår ni?
”Vi mår alldeles utmärkt, kom precis hem från en helt otrolig USA-turné!”

Hur ska ni spendera sommaren?
Klara Söderberg:”Vår sommar kommer för det mesta att spenderas i vår turnébuss, åkandes mellan olika festivaler i Europa. Det blir 21 spelningar totalt, så vi kommer vara mycket upptagna. Vi är aspeppade! Mellan spelningarna kommer vi mest vara hemma i Sverige. Vi kommer ta det lugnt, samla på krafterna och hänga på Gotland i våra vänners fina sommarhus.”

Snart intar ni scenen på Roskilde festivalen – vad har ni för förväntningar?
Johanna Söderberg: ”Vi fullkomligen älskar Roskilde! Det är en fantastisk festival som alltid har en rolig line-up med massor av spännande artister. Det här blir tredje gången vi spelar där. Första gången spelade vi i ett halvfullt tält, bara vi två. Det var en utmaning att fylla ut vårt set på 45 minuter. Jag kommer ihåg att vi var helt galet nervösa, vi var 16 och 18 år och hade bara släppt en EP. Nu ska vi spela på största scenen, orange stage, med vårt grymma band. Det känns jättestort!”

Vad kan publiken förvänta sig? 
Klara: ”Vi har jobbat mycket med senaste turné på att få giget att verkligen kännas som en show och en helhet. Vi har lagt mer fokus på det visuella, med videoprojektioner och snyggare scen-design. Vi har också många fler upptempo-låtar nu som passar bra på festival. Det blir mycket energi!”

Vad ska ni ha på er? 
Johanna: ”Ganni – utan tvekan! Förmodligen klänningar i deras urfina zebraprint i silke från kommande höstkollektionen. Ganni är vårt favoritmärke, vi älskar i stort sätt allt de gör. Deras design är så lekfull och excentrisk. Det passar oss perfekt på scen. Dessutom känns det solklart att bära danska plagg på en dansk festival!”

Vilken är den bästa festivalen ni har besökt? 
Klara: ”Det är faktiskt omöjligt att välja ut bara en. Vi älskar Glastonbury i England, som måste vara en av världens största festivaler. Det är alltid grymt drag där och rolig publik. Vi gillar också Best Kept Secret i Holland. Det är en liten boutique-festival som ligger precis vid en strand och en safaripark. Sist vi spelade där åkte vi på giraff-safari innan vårt gig, det var hur kul som helst. Plus de har världens godaste pommes frites.”

Johanna: ”I Sverige har Way Out West har en speciell plats i våra hjärtan. Det är en av få festivaler vi åkt på som besökare när vi inte spelat. Vi brukar försöka åka dit varje år. Vi har många fina minnen därifrån. Till exempel såg vi Fleet Foxes där 2008. Vi tyckte att giget var så bra så när vi kom hem spelade vi in en cover på en av deras låtar och laddade upp på Youtube. Det visade sig bli vårt stora internationella genombrott!”

Hur blir man stilsäker på festival? 
Johanna: ”Everything goes på festivaler. Vi har verkligen sett det mesta i modeväg, haha. Om man vill sticka ut och ha en excentrisk stil kan det vara svårt, med andra ord. Men festivaler handlar i grunden och botten om att ha kul. Det gäller att ha på sig något som man är bekväm i och kan hoppa runt i en hel dag. Vi kör mycket djurmönster, cowboy boots och magväskor! Då känner vi oss som (bekväma) rockstars.”

3 saker man bör packa med sig?
”Vattentåliga boots, torrschampo och om man får, en polaroidkamera.”

LÄSTIPS! PACKLISTA FÖR FESTIVAL – 37 härliga och behövliga produkter

PSST! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox!