Festivalaktuella Icona Pop: ”Vi är sjukt inne på glitter just nu…”

Ikväll spelar Icona Pops, Aino Jawo och Caroline Hjelt på Roskilde festivalen 2017  i Danmark. STYLEBYs Elina Grothén fick ett snacka med tjejerna inför deras tredje spelning på festivalen.

Hej Aino och Caroline, hur mår ni?
”Vi mår fantastiskt! Så härligt att vara hemma och njuta av den skandinaviska sommaren!”

Hur ska ni spendera sommaren?
”Vi spelar mycket runtom i Europa i sommar – men har också har lite ledigt. Då ska vi passa på att njuta! Bada, sola & stanna någon/några extra dagar på orten/i landet för att äta god mat och dricka gott vin.”

Ikväll intar ni scenen på Roskilde festivalen 2017 för tredje gången – vad har ni för förväntningar?
”Roskilde är en av dem bästa festivalerna, helt klart! Publiken är fantastiskt hängiven och det är roligt för att alla verkligen är där för musiken. Vi gjorde en av våra bästa gigs där förra gången – det ska vi toppa!

Vad kan publiken förvänta sig?
”Vi vill ge folk chansen att ta del av vår värld med hjälp av drömmiga visuals, nya arrangemang, effektmickar & våra sjukt duktiga och snygga musiker.”

Vad ska ni ha på er?
”Surprise!!!! Vi kan inte riktigt avslöja det – men vi har sytt upp scenkläder tillsammans med Christofer Insulander & Emelie Janrell. Vi är sjukt inne på glitter just nu…”

Vilken är den bästa festivalen ni har besökt?
”Åh det är så svårt! Vi har varit på så många genom åren. Det finns en festival på Nya Zeeland som heter Rythm & Wine – där tältar man under vinplantor, uppträder i en dal och dem har en water slide som går mellan de olika områdena inne på festivalen. Några andra favoriter är Roskilde, Lollapalooza – de är också grymma!”

LÄSTIPS! Icona Pop guidar till Los Angeles bästa vintagebutiker

 

Vilken är er dröm artist/band som ni skulle vilja se på scen?
”Vi har haft turen att få se många av våra idoler och favoritband – men någon vi aldrig sett live och skulle vilja se är Beyoncé! Och får man välja från någon som befinner sig i himlen skulle vi gärna vilja se Elvis.”

Hur blir man stilsäker på festival?
”Man tar sina favoritplagg som man vet är snygga och bekväma – plus om det tål hårt väder. Är man bekväm är man snygg och då blir det en bra festival.”

3 saker man bör packa med sig?
”Givna saker på festival är såklart gummistövlar, skinnjacka och ett par snygga brillor. Förutom det är alltid solskyddsfaktor, make-up wipes & en engångskamera våra bästa tips. Vi har också som en grej att varje gång vi är på festival letar vi upp ett band vi aldrig sett förut – och förhoppningsvis blir det en ny idol! Man är så duktig på att alltid se sina idoler – men så trevligt att vidga vyerna och se någon helt okänd ibland – det kan som sagt bli en ny favorit!

TIPS! GÄSTA STOCKHOLMS NYA STORA MODE- OCH SKÖNHETSFESTIVAL – STYLEBY KOMMER ATT VARA DÄR!

foto Fredrik Etoall