FASHION WEEK STOCKHOLM Dag 2: 10 highlights

STYLEBYs redaktion presenterar allt du behöver veta om Fashion Week Stockholms andra dag. Läs det här och du har stenkoll!

DAGENS VISNING: HOPE 
Med Frida Bard har Hope hittat en röst igen som pratar om unisex och självsäkra plagg som fokar på personlighet, inte på kropp. Eller rättare sagt: Inte på en sorts kropp. Visningen på Hopes kontor var självsäker, snygg och vi lämnade lokalen med en skön känsla av att svenskt mode vill säga något igen.

DAGENS COMEBACK: J LINDEBERG
Johan Lindeberg presenterade sin första kollektion sedan comebacken på J Lindeberg med ett känslosamt tal som hyllade kvinnan. Kollektionen var som förväntades: En lite mer strikt och nedediterad look än vad vi vande oss med under den tidigare designerns tid på märket. Bra jackor, kostymer – bärbara powerlooker helt enkelt, lite mindre glamour än tidigare på ett bra sätt.

DAGENS CASTING: IDA KLAMBORN
Vilken fin visning Ida jobbat fram! Vi älskade att tjejerna som gick visningen hade både olika kroppar och ursprung och kollektionen var glad, energisk och knöt enligt designern själv an till hennes barndoms hjältar. Det syntes, plaggen var lekfulla, roliga och det var tydligt från sidan av ”catwalken” på Spy Bar att detta var kläder att ha kul i. Ida fortsätter sin starka resa i kvinnornas tjänst. Vi ser fram mot att få bära de fina klänningarna med dragsko. Och vi ser löjligt mycket fram mot nästa visning!

DAGENS MODELL: SCARLETH CASTILLO 
Den modell som drog till sig våra blickar mest av alla och som vi ser fram emot att se mer av även under sista dagen!

DAGENS PARTYPLAGG: IDA SJÖSTEDTS TRANSPARENTA BYXOR OCH EMELIE JANRELLS
Wow! Det gick inte att ta ögonen ifrån dessa magiska byxor när de spatserade catwalken fram på en långbent Frida Westlund. De här vill vi gå på fest i runt omkring i världens alla partystäder och glänsa! Och Emelie Janrells äggstocksutsmyckade klänning är en smash hit utan dess like – vi kan inte riktigt släppa den från måndagens visning!

DAGENS GE-OSS-NU: STYLEIN
Styleins självsäkra visning gjorde oss minst sagt sugna på att genast införliva merparten av plaggen som visades i garderoben. Elegant, lyxigt och modernt … Det känns som om Elin Alemdar har finslipat sitt uttryck och sin estetik till något riktigt habegärligt och chict.

DAGENS ACCESSOAR: ATP ATELIER
Det nya väsksamarbetet mellan Atp Atelier och Nathalia Altewai är en fullträff. Vi älskar var och en av de väskor i olika storlekar och utförande med den svängda formen. Atp fortsätter att leverera perfektion till våra mest använda vardagsaccessoarer.

 

DAGENS FÄRG: RÖTT
Precis som igår! Bilder från J Lindeberg, Swedish Fashion Talents, Ida Sjöstedt

DAGENS  PRESENTATION: HAAL 
HAAL valde att bjuda på virtual reality presentation på Fotografiska. Inga fysiska plagg på plats men däremot en upplevelse värd att minnas. Kanske är det framtidens visning?

DAGENS HÄNG: SPACE by RHM
Igår öppna Space by Rhm upp dörrarna till skönt häng under modeveckan – en plats för designers, kreatörer och konstnärer. Idag är det öppet för ALLA mellan 11-19 på Scenkonstmuseet i Stockholm!

Lästips! Höjdpunkterna från Fashion Week Stockholm Dag 1!

 

Foto Fashionweek.se
Alma Vestlund/Studio Emma Svensson