FASHION WEEK STOCKHOLM Dag 1: 10 highlights!

STYLEBYs redaktion presenterar allt du behöver veta om Fashion Week Stockholms första dag. Läs det här och du har blykoll.

Dagens casting: RODEBJER
Rodebjer satsade inte otippad, och mycket efterlängtat, på en casting med både blandade åldrar och blandade kroppstyper. Modeller som Frida Gustavsson gick visningen, men det gjorde även kvinnor som inte tjänar sitt levebröd på att vara modeller.

Dagens stylist: VIKTORIA SEKRIER
Vi var glada att se att Viktoria Sekrier, som i modekretsar mest är känd för att vara Alicia Vikanders stylist, flög in till Fashion Week Stockholm för att styla Dagmars visning. Bli inte förvånad om vi snart ser Alicia på röda mattan i någon av dessa looker.

Dagens logoism: BUSNEL
Logon har ju fått en ordentlig comeback i den internationella modebilden, men än så länge är den frånvarade här hemma i Svedala. Med ett undantag: Busnel gjorde en Balenciaga och köttade på ordentligt på sina accessoarer.

Dagens partyklänning: HUNKYDORYS TUX-KLÄNNING
Ibland är det inte så vårt att uppdatera ett klassiskt plagg och väcka habegär. Hunkydory adderade ett frackslag till den assymetriska lilla svarta och vips så kändes denna klassiska modell så cool igen!

 

Dagens catwalk: BUSNELS SNÖLANDSKAP
Så vackert det var när modellerna pulsade fram i snö i sina stickade outfits.

 

Dagens hår: LOCKIGT.
De snyggaste frisyrerna på modeveckans första dag var de lockigaste. Samtliga looker –eller ska vi säga lockar? – från Hunkydory.

Dagens visning: LAZOSCHMIDL.
Sexigt, farligt och utmanande … Det här var visningen som var den som kittlade mest under Fashion Week Stockholms första dag. Än en gång visar designduon en ny man och som vi längtar efter det! William från ”Skam”, som satt front row, såg dock inte helt bekväm ut med det han såg på catwalken …

Dagens modell: SAPITEU JENG
Den modell som drog till sig våra blickar mest av alla och vi ser fram mot att se mer av henne både under resterande visningar. Bilder från Hunkydory och Rodebjer.

Dagens middag: OLE LYNGGAARD COPENHAGEN & FADI EL KHOURY
Kvällens middag stod Charlotte Lynggaard (Ole Lynggaard Copenhagen) och Fadi el Khoury för på Bobergs Matsal, Nordiska Kompaniet. Det bjöds på underbart skrädderi och fina juveler sent in på små timmarna!

 

Dagens färg: RÖTT
Vi är inte så bortskämda med färg under Fashion Week Stockholm, speciellt inte under höstvisningarna. Men rött seglade upp som en vinnare under modeveckans första dag. Rodebjer, Lazoschmidl och Dagmar hade alla satsat på helröda looker och dessutom dök rött upp som accentfärg flertalet gånger.

Foto Mathias Nordgren/Fashionweek.se

NUVARANDE FASHION WEEK STOCKHOLM Dag 1: 10 highlights!
NÄSTA Chefredaktör Jonna Bergh i ny podcast!