STYLEBYs redaktion presenterar allt du behöver veta om Fashion Week Stockholms sista dag. Läs det här och du har stenkoll!

DAGENS FULLTRÄFF: Daisy Grace
Daisy Grace stod för årets modeveckan snackis då de såg till att Thomas ”William” Hayes från tv-serien ”Skam” besökte Fashion Week Stockholm. Ett andra smart drag var att de valde att visa sin nya kollektion genom en filmvising. Ex-modellen och numera skådespelerskan Leona Axelsen var en av tre skådespelare som i en film där Hannah Widell och Amanda Schulman hittade ett nytt sätt att kommunicera sin kollektion. Spännande och välgjort, bravo!

DAGENS TAKEOVER: ADIDAS
Eller kanske snarare veckans takeover stod Adidas för. På Rodebjers visning i söndags vandrade flera modeller catwalken fram i Adidas Samba (läs om det här) och på Stand-visningen dök märkets plagg upp.

DAGENS FRAMTIDSHOPP: BECKMANS COLLEGE OF DESIGN
Wow wow wow! Otroligt inspirerande och fin visning från Beckmanseleverna och vi konstaterar det vi känt under hela veckan – svenskt mode går mot en ny vår, en ny röst och ett nytt språk. Visst ser vi att Beckmanseleverna har omfamnat Vetements och deras silhuetter samt sätt att se på mode, men vi klagar absolut inte. Det här är nutiden, samtiden – och framtiden. Se samtliga looker här!

DAGENS SNACKIS: VIRGIL ALBOH OCH HERON PRESTON 
Plötsligt snackade alla om Virgil Alboh (grundare av Off-white) och Heron Preston, som under ca två timmar var ”in conversation” på Space by rmh där modebranschen och intresserade mode-kids hade samlats för att höra om deras tankar kring modets framtid!

DAGENS DETALJ: BLÅ PÄLSKRAGE
Varma snygga jackor fanns det mycket av på Fashion Week – och sista dagen seglade den blå pälskragen upp som vår favoritdetalj. Vi hittade dem hos både Stand och Whyred.

DAGENS VISNING: WHYRED
Ett av de märken som visat längst på Stockholms modevecka är minst sagt pigga och drog upp tempot rejält under veckans sista visning. Inspirerat av Rolling Stones snyggaste period samt Aniara så fick vi se en riktigt vass visning som förfinat sina modsreferenser och gjort dem nutida. Och vilken bra casting på modellfronten!

DAGENS STYLINGKNEP: HUVA PÅ
Det var inte bara ”Skam”-William som satt med uppfälld huva under modeveckan – även på catwalken, inte minst under sista dagen, gjorde sig detta stylingknep gällande. Varmt och skönt också. Looker från Daily Routine och Stand.

DAGENS PLAGG: WHYREDS DUFFEL
Ge. Oss. Nu.

 

Läs mer om Fashion Week Stockholm: Höjdpunkterna från Dag 1 och Dag 2!

 

Foto Mathias Nordgren/Fashionweek.se