Fira in det nya året med lysande vacker makeup. Den nya säsongens snyggaste looker är också de mest färgstarka. Färg är ledordet, men lek också med glans och glitter och du är garanterat med på det senaste.

Färgstark festmakeup

HALLONRÖTT Ett läppstift är ibland allt som behövs för att sätta festlooken – se bara här på Gigi Hadid! Satsa på en klarröd nyans som drar åt blått och uppfattas som mer hallonröd. Bit av på ett papper och sudda lätt med fingret över läppen så att färgen inte blir för skarp mot huden och intrycket för hårt.

SS17B-GiambattistaValli-020

PENSELDRAG Känn dig fri när du applicerar ögonskugga och lek med starka pigment, fingrar och penseldrag. På Victoria Beckham använde sig Pat McGrath av de klara färgerna i paletten från designerns samarbete med Estée Lauder och drog ett brett streck från inre ögonvrån och rakt över ögonlocken. Samma konstnärliga känsla på makeupen syntes sedan på flertalet visningar och ibland satt inte ens de färgglada strecken på ögonlocken, utan målades på kinder.

SS17B-VERSUS-053

GNISTRANDE LÄPPAR Glitter är just nu den mest lysande trenden på makeuphimlen, och stjärnmakeupartister som Pat McGrath och Peter Philips strödde det över läpparna på DKNY respektive Fendi. Pat McGrath använde sitt hypade läppkit Lust 004 i ”Bloodwine” för att skapa looken, dessutom målade hon ett ljust guldstreck över amorbågen för att förstärka läpparnas form och göra dem plutigare. På Fendi pressades de persikofärgade glitterkornen på torra läppar för att skapa effekten ”som om modellerna bitit i en sockrad munk”, enligt Peter Phillips.

SS17B-Fendi-052

GLOSSY Gå ett steg längre än återfuktad, lystrig hy (som alltid är önskvärt) och satsa på mer glans till festen. Backstage på Balmain toppade makeupartisten Tom Pecheux ögonmakeupen med en dutt Mac Studio Eye Gloss vilket genast gjorde ögonmakeupen mer levande och intressant. Han smörjde också modellernas kindben, tinningar, ögonbryn och läppar med glansig gel vilket sedan matchades med en slickad frisyr. På Paco Rabanne kompletterades den sportiga och futuristiska kollektionen med fuktmättad hy och blank highlighter – främst över kindben och näsrygg.

SS17B-PacoRabanne-011