Bär inte runt på onödigt stora påsar – minska ringar och rynkor med hjälp av några få men smarta knep. Så får du piggare blick med 3 smarta knep!

Ögonen sägs vara själens spegel och de ger onekligen en insikt i hur insidan mår. Huden i området är också tunnare än övriga ansiktet och extra känslig för yttre påverkan, både för solen och mekanisk irritation så som gnugg och blinkningar. Det är här de första trötthets- och ålderstecken och behöver ofta riktad vård redan i 20-årsåldern.

aw15b-1205-147

Sov smart
Stoppa en extra kudde under huvudet innan du somnar. Att ligga med huvudet snäppet högre gör svullnaden mindre på morgonen. Det klassiska knepet med tunna, kalla gurkskivor över ögonen är inte så dumt men det funkar lika bra med kallvatten på en bomullstuss. Att röra på sig minskar också puffigheten – ännu en anledning att börja dagen på gymmet. Uttorkning kan orsaka vätska på fel ställen, under ögonen till exempel. Nu har du ytterligare en orsak att lova dig själv varannan vatten.

Var försiktig
Produkter som är speciellt anpassad för ögonområdet är att föredra eftersom vanliga rengöringar och crèmer kan innehålla ämnen som glider in i ögat och orsakar irritation. För att inte orsaka mer skada gäller det att applicera ögoncrème försiktigt. Ringfingret brukar ge lagom mjukt tryck. Gnugga aldrig när du tar bort makeup. Använd en mild men effektiv rengöring för ögonen som du sveper bort smuts med.

Ta skydd
Solglasögon är ett av de bästa skydden för ögonen. SPF är ett annat måste men solskyddscrèmer är ofta starka och irriterar ögonen. Satsa på ett fysiskt filter som får ögonen att tåras mindre eller en speciell en ögoncrème med spf.