Oavsett om du har långt, tjockt, fint eller lockigt hår är det en look som alltid funkar: det friska, mjuka och glänsande håret. Ett vackert, hälsosamt hår är också grunden till att lyckas med den ”ofixade” hårtrenden som råder starkt just nu.

Få drömhåret – den slutgiltiga vägen dit!

Långt hår drömhår – Kaia Gerber

”Kaia Gerber backstage under Paris modevecka.”

Ett glänsande och starkt hår är lyxigt. Det får dig inte bara att se yngre och fräschare ut, det blir en accessoar och lyfter vilken outfit som helst. Det paradoxala med den ”slarviga” trenden är att det är den svåraste att styla. Det enkla är, som i så många andra fall, det svåraste, och ett friskt hår i grunden är absolut nödvändigt för lyckat resultat. En slarvig känsla på stylingen blir bara sorglig om håret är en risbuske. Problemet är att nästan allt du gör med håret, som färgar, stylar och borstar, skadar håret.

Långt hår drömhår – Gigi Hadid

”Gigi Hadid backstage på Isabel Marant SS18.”

Vi berättar hur du ger liv åt håret igen (eller i alla fall fejkar det):

KLIPP

Ta en närmare titt på håret när det är nytvättat, självtorkat och ostylat. Var börjar frisset? Hur ser dina toppar ut? Har hårstråna börjat dela på sig är det tyvärr definitivt dags för ett klipp, inga produkter i världen kan laga kluvna hårtoppar.

SKIPPA DAGLIG SCHAMPONERING

Att tvätta håret varje dag gör det torrt eftersom dina egna oljor är det bästa balsamet. Mellan schamponeringarna, skölj håret med ljummet vatten och massera skalpen för att fördela oljorna ner till längderna. Blir du desperat efter en tvätt, fräscha upp med torrschampo och du håller ut lite längre.

UNDIVK ONÖDIGT SLITAGE

Hårdhänt hantering av håret, speciellt när det är blött, orsakar onödigt mycket slitage. Red aldrig ut håret med metallborste och gå inte och lägg dig med blött hår. I stället är det mest skonsamma sättet för håret att alltid börja med att trycka ut vattnet, massera sedan i ett leave-in-balsam. Investera i ett kuddfodral i satin, får huvudet vila på det under natten kommer du att vakna med mycket glansigare hår. Försök att borsta håret enbart när det är torrt.

STÄLL AV FÖNEN

Om du jämt torktumlar dina kläder blir de snabbt slitna, samma sak gäller ditt hår. Låt håret handdukstorka men gå aldrig ut med blött hår när det är vinter. Blir du desperat och ändå måste ta till fönen, sänk värmen, håll den minst 20 centimeter från håret och blås aldrig på samma ställe i mer än tio sekunder. Det är koncentrerad värme som skadar mest.

TIPS! STYLEBYS HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO HITTAR DU HÄR