På söndag den 21 januari kickar Stockholm modevecka AW18 igång och vår huvudstad kommer under tre dagar att pulsera av mode. De flesta events och visningar är exklusivt för inbjudna, men det finns gott om intressanta events att gå på utan gästlista! Från mode på Pressbyrån till intressanta utställningar – här är fem gratisevent du inte får missa under modeveckan.

5 gratis event att besöka under Fashion Week Stockholm (öppna för allmänheten)

Fashion Collaboration

Vad: Utställning med projekt gjorda av avgångsstudenterna i Visuell Kommunikation hos Beckmans College of Design. Eventet är öppet för allmänheten.

Var: Bångska våningen (Stureplan 6)

När: 20 januari kl 17-22 samt 21 januari kl 14-17

Fashion Talks x Woolmark

Vad: Seminariumet Fashion Talks x Woolmark avhandlar hållbara affärsmodeller i modeindustrin, panelen består (bland andra) av Sigrid Barnekow från Mistra Future Fashion samt Jonathan Härngren från L’Homme Rouge. Antalet platser är begränsade, OSA till woolmark@fashionweek.se.

Var: Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen.

När: 23 januari kl 08:30-09:30

Utställning på Bukowskis

Vad: Under modeveckan håller Totême, skapat av Elin Kling och Karl Lindman, en intim presentation på Bukowskis med verk av konstnärerna Eric Grate och Eva Lange (som varit viktiga inspirationskällor i skapandet av höstens kollektion). Utställningen ”SKULPTUR – Möte med Eric Grate och Eva Lange” är öppen för allmänheten att se.

Var: Bukowskis, Berzelii Park 1, Stockholm.

När: 23-31 januari

Modebyrån

Vad: Modebyrån är ett samarbete mellan Pressbyrån och designern Ann-Sofie Back, i form av en fotoutställning med höjdpunkterna från mångåriga samarbete, som presenteras i en Pressbyrån-butik precis intill Grand Hôtel.

Var: Pressbyrån på Strömkajen nedanför Grand Hôtel.

När: 21 januari kl 13, t.o.m stängningen av Stockholm Fashion Week den 23 januari

Obscure Dreams

Vad: Utställning med sju estländska mode- och smyckesdesigners. Gratis entré.

Var: Grand Hôtel Södra Blasieholmshamnen, rum 5506.
När: 21 januari kl 18-20, 22 januari kl 13-20

 

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR!

foto IBL