Idag tillkännagavs äntligen H&Ms designsamarbete inför hösten och det är ingen mindre än Londonbaserade designern Erdem Moralioglu's bakom ERDEM som blir höstens gästdesigner.

Londonbaserade designern ERDEM har hyllats i modekretsar och länge beundras bland kändisar och även synts i modejobb i bland annat STYLEBY. Samarbetet kommer att visualiseras av den visionära filmregissören Baz Luhrmann genom hans unika berättarkonst. För H&M har Erdem designat en helt ny damkollektion och, för första gången någonsin, en kollektion för herrar. För Erdem står alltid det vackra i fokus, så också i denna kollektion där han även utforskat historiska referenser och personliga erfarenheter.

I kollektionen ERDEM x H&M kommer han att spegla och omtolka designteman från några av sina mest hyllade kollektioner genom att leka med mönster, textilier och det vackra hantverk som har gjort honom till en erkänd designer.

ERDEMXH&M

“Jag är så exalterad över samarbetet med H&M och att få utforska min design på en nivå jag aldrig gjort tidigare. Det är också väldigt spännande att få möjlighet en att arbeta med Baz Luhrmann, en av vår tids främsta filmskapare”, säger Erdem.

ERDEMxHM_announcementportrait_highres

“För mig betyder mode mer än bara kläder, det är ett uttryckssätt – en egen konstform. Jag är otroligt glad att få samarbeta med ERDEM och H&M och få chansen att berätta his torien om den här unika kollektionen”, säger Baz Luhrmann.

“Från första stund som vi började prata med Erdem om samarbetet fångades jag av hans vision. För ERDEM x H&M har han skapat en förtrollande värld full av skönhet, elegans och detaljrikedom. Det här är unika plagg som man kommer att vilja bära hela livet”, säger Ann- Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

ERDEM x H&M-kollektionen kommer att säljas i utvalda butiker och på hm.com från den 2 november.