Elin Kling om Totêmes första butik: ”Spännande att få möta våra kunder”

För STYLEBYs Marika Cederlund berättar Elin Kling och Karl Lindman om öppningen av första fysiska butiken, och om Totêmes senaste AW19-kollektion.

A

tt kliva in i Totêmes första fysiska butik är som att kliva in i Elin Klings värld. ”Butik” är dock inte rätt ord att beskriva lokalen på Biblioteksgatan 5 med, inte heller ett ord som Elin och Karl Lindman själva vill använda. Snarare en mötesplats för Totêmes medarbetare och kunder, en plats där man äntligen kan få komma ännu närmre sin trogna fanskara. 

9423 018

Foto: Åke E:son Lindman

Entrén till Totême på Biblioteksgatan 5.

I lokalens entré stoltserar en lyxig spiraltrappa som tar oss upp till den andra våningen. Här möts vi av Totêmes mjuka, beige färger i kombination med svarta, mjuka linjer i inredningen. Rummet är uppdelat i två delar, en del som påminner om en walk in closet med mjuka mattor och noggrant kurerade kläder, och den andra är en kontorsdel. Här kommer Totêmes e handels-team att sitta, och även Elin själv till och från. Här vill man möta kunden och dela med sig av tanken bakom stylingen och plaggen på nära håll. Butiken lämnar man utan en kasse i handen, då kläderna expresslevereras hem till dörrmattan. New York-känslan är ständigt närvarande.

9423 009

Foto: Åke E:son Lindman

Andra våningen, här kan man förhandsboka besök, s.k. ”fast track”.

Lästips! Elin Klings favoriter: ”Att hitta rätt väska är en utmaning”

Varför väljer ni att öppna butik just nu? Vilka förväntningar har ni? 

KARL: Vi har valt att fokusera på att bygga ett community online, men alltid haft planen och visionen att skapa fysiska platser, som ambassader, för Totême. Den här butiken på Biblioteksgatan 5 markerar fem års levnadstid för Totême.

ELIN: Det ska bli spännande att få möta våra kunder. Jag överdriver inte med att vi har minst ett besök dagligen till vårt huvudkontor, då kunder som är på besök i Sverige googlat på Totême och hamnat hos oss. Jag tror det ger mycket att kunna känna och klämma på plaggen. Det blir även en möjlighet för oss att kunna visa hur vi kurerar och visar upp våra kollektioner.

I samband med butiksöppningen presenterades även märkets AW19-kollektion. 

Beskriv kollektionen i en mening.

E: “Totême goes for dinner”.

Utveckla!

E: I våra kollektioner bygger vi alltid vidare på vår uniform. Vi upplevde ett behov av att kunna erbjuda evening wear. Vad vill Totême-kvinnan ha på sig när hon går på middag? Vår evening edit innehåller coctailklänningar, blusar och byxor.

Vilka är kollektionens tre nyckelplagg?

K och E: Dunkappan, Coripe dress och skinnjackan.

toteme-aw19

AW19 nyckelplagg.

Vart kommer inspirationen från?

E: Vi bygger ständigt vidare Totême-kvinnans garderob. Inspirationen baseras mycket i mina vardagsbehov, vilket blir till element i kollektionerna. Upptäcker jag att jag saknar den perfekta middagstoppen och kvällsklänningen, så bygger vi en kollektion på det.

Elin, ditt eviga stiltips till STYLEBYs läsare?

E: En bra dinner top! Investera i en topp som alltid funkar när det krisar, gärna en som gör sig lika bra till vardags med ett par slitna jeans och flats.

Lästips! Vinnande stil – bygg en komplett basgarderob med Elin Kling Totême

toteme-aw-19

AW19.