Elin Kling är vd för Totême och Sveriges största internationella stilpersonlighet.

Hur har din egen stil utvecklats de senaste åren?
”Jag vet inte om den har utvecklats särskilt mycket. Jag håller mig inom ramarna för vad som signalerar min typiska stil. Vilken skulle kunna beskrivas som minimalistisk, men alltid med nya inslag som skapar en modern look.”

elin kling stil garderob 2

Foto: Pauline Suzor

”Tröja och denimkjol från Totême.”

Du är vd och har en stor familj. Hur mycket tid lägger du ner på din stil i dag?
”Jag lägger inte ner särskilt mycket tid varje dag, det hinner jag inte med barnen. Min tid går ut på att fokusera på dem med allt vad det innebär: klä, mata, läsa en saga. Sedan är jag sist ut, och då är vi oftast redan försenade! Men min stil är väldigt viktig för mig, det jag klär mig i sätter tonen för min dag. Jag njuter verkligen av att känna mig bekväm och snygg i min look, oavsett om den är väldigt enkel eller om jag är mer experimentell… för att vara jag, alltså! Sedan blir jag mer inspirerad i mitt arbete om jag själv känner mig snygg i de kläder jag bär.

elin kling stil garderob 3

Foto: Pauline Suzor

”Klänning från Totême”

Av JONNA BERGH
Foto PAULINE SUZOR