Efter #metoo förbjuds Terry Richardson att jobba med titlarna Vogue och Vanity fair. Condé Nast sätter ner foten!

Harvey Weinstein-skandalen har gjort att även modebranschen tagit krafttag mot sexuella trakasserier. Det har bland annat blivit minst sagt knepigt för den amerikanske modefotografen Terry Richardson att få jobb. Han har blivit ”poster girl” för sexuella trakasserier i modebranchen, och många avbryter nu sina samarbeten med honom.Bland annat Vogue, GQ och Vanity Fair har ombetts av Condé Nast International , förlaget bakom titlarna, att ställa in samtliga planerade fotograferingar med Richardson.

Terry Richardson förbjuds jobba med Vogue och Vanity fair

Kate Moss och Terry Richardson

– Condé Nast har inget planerat med honom framöver. Sexuella trakasserier är oaccaptabla och ska inte tillåtas, säger en representant för förlaget till Business of fashion.

James Woolhouse, som är vd, ska ha skickat ett mail till de länder vars titlar fortfarande arbetar med Richardson, med en uppmaning att genast sluta.

Trakasserier och att folk i branschen betett sig illa har alltid varit vida känt och tolererat.

LÄSTIPS! Nora Fazel: ”Killar, gilla inte mitt #MeToo-inlägg lite trött på tunnelbanan påväg hem!”

52-åringen har anklagats för sexuellt utnyttjande av modeller under lång tid, men han har alltid nekat.

– Trakasserier och att folk i branschen betett sig illa har alltid varit vida känt och tolererat, säger modellen Christy Turlington Burns till Women’s wear Daily.

– Alla i modeindustrin vet vad som pågår, ingen är chockad, säger modellen Liskula Cohen till Business of fashion. Hon berättade 2013 om en fotografering då Terry Richardsson krävde att bilderna skulle vara ”oanständiga och mer tydligt porriga”, till den grad att hon kände sig tvungen att lämna fotograferingen.

– Det är meningen att det ska vara ett ”kul skämt” men det spelar ingen roll om du är 18 eller 30 – du befinner dig i en situation där du känner dig tvingad att säga ja, berättar hon.

TIPS! Missa inte STYLEBY Beautybox fylld med det bästa från skönhetsvärlden – mer info hittar du här

NUVARANDE Efter #metoo: Terry Richardson förbjuds jobba med Vogue och Vanity fair
NÄSTA Stranger Things-plaggen som fixar stilen