Just nu finns flera lyckade samarbeten i butik – eller på väg in. STYLEBY listar dem som är värda att spana in.

Designsamarbeten att älska:

GEORG JENSEN x ZAHA HADID

designsamarbeten_GEORG JENSEN x ZAHA HADID

Smyckesföretaget hann precis göra ett projekt med en av världens mest fantastiska artitekter innan hon gick bort förra året. Fantastiska smycken i Zahas säregna stil finns fortfarande till försäljning här

VETEMENTS x LEVI’S

Våren var ”collaborator season” hos Vetements – hela 18 märken samarbetade modevärldens enfant terrible med då. Den här säsongen är samarbeten inte lika mycket i fokus, men de typiska dekonstruerade Levi’s-jeansen som Vetements säljer är fortfarande poppis trots att de har några år på nacken.

PUMA x RIHANNA

Fenty Puma by Rihanna heter märket där sportmärket låter sångerskan göra sin grej. Den grejen traskar även in i finmodesammanhang och visar under New Yorks modevecka.

LOUIS VUITTON x JEFF KOONS

Designsamarbeten-jeff-koons-louis-vuitton

Supreme är inte det enda företag som den franska jätten samarbetar med – även konstnären Jeff Koons återfinns i dag på märkets väskor genom hans återgivningar av mästermålningar som till exempel da Vincis ”Mona Lisa”. Andra kollektionen hittar du här

IKEA x BEA ÅKERLUND & Byredo

Den första fokuserar på hemmets accessoarer och den sista på hur doften lyfts fram i ett hem. Släpps nästa år.

TOMMY HILFIGER x GIGI HADID

Den totala amerikanska drömmen får man väl kalla bröllopet mellan Tommy och Gigi. Det började med en kollektion, men samarbetet har fortsatt till allas förtjusning då Gigi förkroppsligar Tommys estetik och det typiskt amerikanska på ett utmärkt sätt.

GOSHA RUBCHINSKIY x ADIDAS

Designsamarbeten-adidas-gosha

Precis som kompisen Demna Gvasalia älskar Gosha samarbeten – och gärna med sportmärken. Vi har tidigare sett Kappa och Sergio Tacchini Gosha-style, och i höst är det Adidas som highlightas på ett snyggt sätt.

FRAME x BEN GORHAM

Svenska denimduon Frame har tidigare samarbetat med vackra kvinnor som Lara Stone och Karlie Kloss – nu är det en svensk mans tur. Byredos Ben Gorham inledde i somras ett samarbete med märket.

LÄSTIPS!  Frame x Ben Gorhams intima middag i Stockholm

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR