Hon är toppmodellernas queen of cool – känd för sin stilkänsla och coola tomboy-looker. STYLEBYs Anja Skeppe Grahn träffar STYLEBYs största girlcrush, Freja Beha Erichsen, och får danskans skönhetstips. Mange tak!

Toppmodellen Freja Beha Erichsen skönhetstips

Freja Beha Erichsen för Louis Vuitton Paris – skönhetstips

”Danska modellen Freja Beha Erichsen för Louis Vuitton Paris Ready to Wear Spring/Summer 2018.”

Hon är inte bara toppmodell för en ny generation, utan också en modern stilikon vid sidan av catwalken”, säger Damien Bertrand, global brand president för Maybelline New York.

Själv har hon precis samma avslappnade inställning till skönhet som hon har till mode. Hennes skönhetsvanor är delvis anspråkslösa men väl utarbetade. ”Jag är naturlig och gillar casuallooken. För mig är det viktigaste huden, så det är väldig  viktigt för mig att hålla den hälsosam”, säger Freja Beha Erichsen.

Ditt bästa stiltips?

”Köp kvalitet. Mixa högt och lågt, dyrt och billigt.”

Vilket plagg räddar du om det brinner?

”Min skinnjacka från Balenciaga. Jag har haft den i många år och den är perfekt sliten, tunn och mjuk.” Den här säsongen debuterade Freja som spokesperson för Maybelline New York. Med sin rock’n’roll-look sticker hon helt klart ut från den lineup av stjärnmodeller som märket brukar använda sig av.

Hur håller du dig snygg under stressiga perioder?

”Jag tar power naps. Jag har lärt mig att sova när som helst och var som helst. Att ta det lugnt är nyckeln till hälsa och det hjälper huden att hålla sig fräsch. Jag använder bra fuktcrèmer morgon och kväll. Jag bär inte makeup om jag inte måste. Jag vill att min hud ska andas och rengör den alltid innan jag går och lägger mig och efter jobb där jag haft mycket makeup.

Vilket är det absolut bästa skönhetstips du har fått?

”Min mamma lärde mig skönheten av en välbalanserad diet. Hon uppfostrade mig att äta massor av ekologisk frukt och grönsaker.”

Freja Beha Erichsen för Louis Vuitton Paris Ready to Wear Autumn/Winter 2014/2015

”Danska modellen Freja Beha Erichsen för Louis Vuitton Paris Ready to Wear Autumn/Winter 2014/2015.”

Har du några andra skönhetsknep du försöker leva efter?

”Dricka en massa vatten för huden, speciellt bra om man flyger mycket. Jag tar även vitamin D och kalciumtabletter. Breaking news: Jag har också slutat röka!”

Hur ser din skönhetsrutin ut?

”Den är enkel. För att rengöra och ta bort makeup använder jag Créaline från Bioderma. Jag är noga med att återfukta och smörjer mig med Avène Antibacterial Repair Cream. Om jag bär foundation är den från Clé de Peau eller Maybelline New Yorks BB cream. Jag böjer fransarna, använder lite Morrocanoil i håret för att tämja friss och en naturlig rosolja på kroppen som lämnar en svag doft.”

Skönhetstips från  Freja Beha Erichsen

”Danska modellen Freja Beha Erichsen för Saint Laurent Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2017.”

Och inför fest?

”Då målar jag en svart kajal runt ögat, jag gillar Maybelline New York EyeStudio Master Drama Kohl Eyeliner. Ibland gör jag röda läppar med Chanel Allure Velvet Lipstick.

Vilka knep har du snappat upp backstage på visningar?

”Att böja ögonfransarna, det öppnar upp ögonen och gör att du ser pigg ut. Modeller gör det hela tiden backstage. Ett annat tips är att återfukta, återfukta och återfukta!

Tränar du?

”Jag gör lite yoga, bara för mig själv och jag går inte på några klasser. Jag tar också långa promenader längs med East River när jag är i New York. Det är lugnande och ger balans till mitt hektiska liv.”

foto IBL