Contemporary Art & Design – auktionen du inte vill missa

Älskar du inredning, design och foto? Då får du inte missa Bukowskis auktion Contemporary Art & Design under oktober i Stockholm. Här tipsar Bukowskis specialist på samtida konst Louise Wrede om några highlights från utställningen!

Bukowskis auktion Contemporary Art & Design öppnar den 25 oktober för allmänheten (visning mellan 19-24 oktober i Stockholm och online) och innehåller några utvalda verk av det bästa inom samtida konst, foto och post-war design, från 60-talet fram till idag.

STYLEBY bad Bukowskis specialist på samtida konst Louise Wrede att tipsa  några utvalda highlights från utställningen Contemporary Art & Design!

Vad kan vi förvänta oss av Bukowskis Contemporary Art & Design visning? 
”Bukowskis är det enda auktionshuset i Skandinavien som har en renodlad auktion för samtida konst och fotografi. Under vår visning förenas det mest aktuella just nu och samtidskonsten visas verkligen i sitt rätta sammanhang.” 

Vad gör samtida konstverk så intressanta?
”Konstverken är gjorda av oftast nu levande konstnärer som avbildar vår samtid och behandlar frågeställningar som många kan relatera till. Samtidskonst får betraktaren att tänka till och är på många sätt utmanande”

Vilka verk i höstens auktion sticker ut lite extra?

Rémy Zaugg: ”Schau, Ich Bin Blind, Schau” (1997/1998) 
”Zaugg är en intressant konceptkonstnär och minimalist. Hans konst är textbaserad och han använder ordets betydelse och utforskar perceptionen genom sina målningar. Målningen som säljs på Bukowskis är utförd i lack på aluminium och på svenska betyder texten ”Titta, Jag är blind, titta”. Zaugg hade också ett mångårigt samarbete med Herzog & de Meuron.”

Contemporary Art & Design

Hans Gedda: ”Justin Frischmann” (1997) 
”För att det är ett maffigt fotografi av en av våra mest kända svenska fotografer. Dessutom som gammalt Elastica fan så är Justine Frischmann kult.”

Contemporary Art & Design

Karin Mamma Anderson: ”Childhood” (2010) 
”Det är inte ofta man ser ett så fint och typiskt verk av Karin Mamma Andersson ute på auktion. Denna interiör från en barnkammare, där något har hänt eller kommer att hända, är väldigt filmisk. Scenen spelas upp i betraktarens ögon och lämnar mycket till fantasin.”

Contemporary Art & Design

Visning av verken sker från den 19-24 oktober på Berzelii Park 1 i Stockholm. Öppet: mån–fre kl 11–18, lör–sön kl 11–17. Auktionen öppnar först den 25 oktober med start kl 17.00 på Arsenalsgatan 2 i Stockholm.