När STYLEBYs modechef Columbine Smille besökte Marrakech drabbades hon, som de flesta andra som besöker denna spännande stad, av stämningen och skönheten. Här delar hon med sig av sina hotspots.

Columbine Smilles 12 bästa hotspots i Marrakech

STYLEBYs modechef Columbine Smille delar med sig av sina absoluta hotspots i Marrakech – åk inte till Marrakech utan dem!

Columbine-Smille-Marrakech-guide

Jardin Majorelle 

”Den botaniska trädgården med det välkända huset i majorelleblått designad av Jacques Majorelle som sedan ägdes av Yves Saint Laurent och Pierre Bergé. Försök att gå så tidigt eller så sent som möjligt för att undvika för mycket folk.”

Columbine-Smille-Marrakech-guide

Le Jardin

”En restaurang där du, som namnet antyder (jardin betyder trädgård), äter på en grönskande innergård med gröna kakelplattor och lyktor placerade på trädgrenarna runt omkring dig. Det är minst sagt en utmaning att hitta till alla platser lokaliserade i medinan, men det är alltid värt det.”

Dar Essalam

”Om du vill gå till ett lite mer traditionellt ställe där du blir serverad mat och magdans. Lite av en turistgrej, men en del locals kommer hit också.”

Columbine-Smille-Marrakech-guide

La Mamounia

”Storslagen lyx presenterar sig framför ögonen när du trippar in till La Mamounia, ett palatsliknande hotell. Promenera runt och insup atmosfären innan du sätter dig i baren och sippar på en cocktail eller två.”

Columbine-Smille-Marrakech-guide

TerRasse Des Épices eller Nomad

”Om du vill se solen gå ner och blicka ut över medinan. Maten är inte den bästa, men sippa på en drink och gå vidare för middag!”

Riad Enija

”Kan vara ett av de mysigaste ställen jag har bott på i hela mitt liv, faktiskt. Som med många riader (små hus med innergårdar belägna i medinan) så är det förbluffande vackra små innergårdar med otrolig arkitektur och prunkande växtlighet. Just den här riaden är en upplevelse i sig, då du passerar de allra färggladaste korridorer och rum genom flera små innergårdar, vissa med små sittgrupper, någon annan innergård har ett kallbad. Dessutom är frukosten faktiskt helt fenomenal och köket är öppet för passage eller samtal, så du pratar med personalen varje dag. Mysfaktor 100!”

Columbine Smilles hotspots i Marrakech

El Fenn

”Om du inte satsar på det ovannämnda och har lite extra kosing är El Fenn ett fantastiskt bra alternativ. Det finns många fina hotell runt om i Marrakech men det är något alldeles speciellt med att bo i en riad och det finns många bra och prisvärda alternativ att välja på. Bor du inte på El Fenn är det värt ett besök för en eftermiddagsfika på deras vackra innergård – be om att få ta en kik på rummen.”

Marrakech

Lahandira

”Bästa stället om du letar efter en matta. Jag har varit där flera gånger och han är ofta där och hjälper en att hitta precis det man letar efter. Det finns mycket att välja på bara, så avsätt lite tid! De har också ett Instagramkonto man kan följa för att hålla sig uppdaterad på nyheter och få lite inspiration. Om du inte hittar det du söker efter här är Marche des Tapis ett tips, båda ligger i medinan. På vägen från Lahandira finns en frukt- och grönsaksmarknad där du kan stanna och provsmaka.”

Mustapha Blaoui’s Trésor des Nomades

”Stor inredningsbutik där du kan hitta alltifrån fin keramik till vackra lampor –och mattor, givetvis.”

LÄSTIPS! Columbine Smilles 5 beautyfavoriter

Scarabeo Camp

”Att komma ut i Agafayöknen är en fantastisk upplevelse, med ett landskap som är näst intill rymdlikt, och detta underbara camp är nästan som att komma till himmelriket. Du bor i väl genomtänkta, rymliga tält med mattor, lyktor, filtar och sköna sängar med luftiga duntäcken. När du anländer blir du serverad en fantastisk, hemlagad lunch bestående av 14 klassiska rätter och olika fruktjuicer. Under dagen hjälper de dig om du är sugen på någon typ av aktivitet, och lagom till solnedgången kan du sitta vid din egen lilla uteplats framför en brasa, sippa på ett glas vin och titta på stjärnhimlen innan middagen serveras i ett av tälten, där du sedan kan sitta framför elden och spela brädspel. Jag var, helt ärligt, tvungen att nypa mig själv i armen under mitt besök här.”

Marrakech

Kasbah Bab Ourika

”40 minuter utanför stan, i Ourikadalen i Atlasbergen, ligger detta magnifika ställe. Räcker kosingen till är det nog väldigt värt att sova över här en natt, men det är precis lika härligt att stanna på lunch och blicka ut över en vy som får dig att tappa andan. Förboka!””

Marrakech

Beldi Country club

”Ta en halvdags utflykt och åk till Beldi Country Club som ligger ca en halvtimme utanför stan. Här kan du äta lunch, gå på hamam och promenera omkring bland rosorna och njuta av ett glas vin vid poolen eller mitt i grönskan. Missa inte detta ställe. Väskdesignern Paulina Liffner gav mig detta tips, och jag blev inte besviken!”

Marrakech-Columbine-Smille

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR