Bästa reatipset? Köp sommarkläder på rean! Modechef Columbine Smille lägger stor vikt vid semestergarderoben.

STYLEBYs modechef Columbine Smille är ett stort fan av semesterkläder och köper mycket plagg som hon endast använder när hon reser. ”Oftast köper jag luftiga och bekväma plagg, jag älskar linne och tvättat siden. Materialen är viktiga, de ska andas och vara bekväma men fortfarande kännas lyxiga. Vida blusar, kaftaner, slipklänningar är typiska semesterplagg för mig. Jag tenderar att satsa på mer färg än jag använder normalt, men min semesterstil är aldrig sportig eller poppig. Jag undviker neon och syntetmaterial, det måste vara plagg man vill gå i en hel dag utan att tänka att man har kläder på kroppen.”

Vad kännetecknar ett bra semestermärke?

”Ett bra semestermärke är ett sådant som lyckas göra plagg som får mig att drömma mig bort till miljöer och situationer där jag känner mig helt och hållet avkopplad. Det förmedlar en känsla av direkt välbehag.”

Vilket är ditt favoritmärke just nu? Och vad var det du slog till på därifrån senast?

”Just nu älskar jag Attico. Det är väl egentligen inte ett renodlat semestermärke men de gör plagg som känns så där lyxigt avslappnade, sådant som går lika bra att bära på en strandpromenad som på en lunch i stan under sin semester. Det är inte för bohemiskt, men inte heller strikt. Jag har en sidenklänning från deras vårkollektion som jag älskar.”

LÄSTIPS! 9 semestermärken att älska

Vilket är ditt senaste semesterköp?

”En A-linjeformad sidenblus från Thierry Colson och en svart virkad bikini från She Made Me, båda har snabbt blivit favoriter. Jag köper nästan alltid just semesterplagg på reorna, det är ofta rejäla rabatter på den sortens plagg, men annars fyndar jag grejer på Ebay eller Vestiaire Collective också. Vet man vad man är ute efter är det ganska lätt att fynda!”

TIPS! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox! Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av Beautypodden Skönhetsredaktionen här