Styleins chefsdesigner Elin Alemdar delar med sig av sina tankar kring stil och inför hösten finner hon inspiration i bland annat 90-talets supermodeller!

peter-lindbergh-supermodel-maker-feature

90s-supermodels

tumblr_o32fcfazyb1ruv2dgo3_1280

”Just nu är jag besatt av Peter Lindberghs ikoniska bilder av 90-talets supermodeller. Jag älskar allt med dessa bilder, så som den power kvinnorna utstrålar och den självklara enkelheten i bilderna. Stylingen är ofta brilliant med klassiska Levi’s-jeans och avskalad minimalism i form av draperad jersey eller vit skjorta upptill. Jag inspireras överlag gärna av starka kvinnoporträtt och på något sätt känns det som att jag lättare finner denna typ av modefotografi från ’the old days’. Kvinnorna porträtteras så vackert naket av Peter, som gör att jag går igång på att skapa mode och använda henne som en musa för Stylein.”

90s-supermodels_1

Tips! ”I höst går jag gärna omkring i en svarta hellånga dubbelknäppt ullkappa. Till den bär jag gärna en tunn ribbad polo under och ett par spetsiga stövletter med en liten låg klack, för att få en modern och uppdaterad look på silhuetten.”

 

av: ALEXANDRA LAHDO