Dags att införskaffa en julklänning – plagget du använder på allt från julens fester till på själva julafton med familjen. STYLEBYs chefredaktör ger dig fem personliga favoriter.

Chefredaktör Jonna Bergh: ”Här är din julklänning!”

”December är full av glöggfester, adventsmingel och julbord. Plus själva julafton då. En festlig julklänning är en bra investering så här års. De här fem är jag sugen på just nu – så sugen att jag äger två av dem redan!” –Jonna Bergh, chefredaktör

Psst.. Fler julklänningar (med fokus på rött) hittar du hos vår systersajt Damernas Värld.

Rosa julklänning från H&M
H&M, 1 999 kr. ”Doftar Gucci och vem kan motstå rosa paljetter i den här smickrande formen. En julklänning alla är snygga i. Finns bara online.”
Svart julklänning – Tiger of Sweden
Tiger of Sweden, 2399 kr. ”Vilken liten pärla. Så elegant och cool på samma gång. En julklänning som varar ända till nyår och kanske resten av livet till och med.”
Julklänning 2017 från Baum & Pferdgarten
Baum & Pferdgarten, 2 599 kr. ”För tankarna raka vägen till Balenciaga (alltså Cristobal Balenciaga) och då jag själv äger denna klänning, fast i blå färgställning, så kan jag betona att detta är en helt underbar julklänning (eller klänning överhuvudtaget). Den ser otroligt dyr och lyxig ut, formen är magisk och det är överhuvutaget en dröm. I profil är den om möjligt ännu snyggare.”

Röd julklänning i sammet från Zara

Zara, 399 kr. ”Ett budgetkap! Röd sammet är ju ’julklänning’ så det skriker om det, och den korslagda detaljen i kombination med en jättefin skärning över axlarna gör det här till en riktig vinnare.”

Rosa julklänning i siden från Samsøe Samsøe

Samsøe Samsøe/Zalando, 1 695 kr. ”Jajamensan, denna äger jag själv! Tycker färgen är lysande och själva känningen är kanske den mest trendiga just nu. Med ett par stövlar som försvinner upp under så blir den här julklänningen en vinnare. Kan även nämna att den utgör omslagslooken på vårt danska systermagasin Costume.”

TIPS! STYLEBYS HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO HITTAR DU HÄR