Att juvelhuset Cartier släpper en ny smyckeskollektion hör till ovanligheterna. Se bilderna på det nya kreationerna och läs chefredaktör Jonna Berghs ord.

E

tt prestigesmyckesmärkes sätt att arbeta fram nya kollektioner skiljer sig en hel del från modevärldens sätt att göra detsamma – faktum är att det är det totalt motsatta. Medan modemärken släpper nytt minst två gånger om året, men oftast kommer fyra till sex kollektioner om året, så släpper de stora juvelhusen sina kollektioner när … Well, när de blir klara.

Franska Cartier är ett av de stora husen som är kända både för sina klockor och sina smycken (och de saluför även en mycket instagrammad väskserie), och de släpper nya kollektioner mycket sällan – så fattas bara att intresset var stort när deras nya smyckeslinje Clash de Cartier lanserades i Paris med stor kändisfest på La Conciergerie de Paris (se bilderna från festen längre ned!) i onsdags kväll. Lykke Li och Sofia Coppola var några av de kvinnor som bar kollektionen på plats.

Lästips! Historien om Cartiers ikoniska kattdjur ”La Panthère”

cartier-2

Den nya kollektionen frontas av engelsk-brasilianska skådespelerskan Kaya Scodelario.

Cartier har med tidigare kollektioner Love Bracelet och Juste un Clou lyckats med konststycket att ta in bruksföremål från verkstadsboden i inspirationen till sina lyxsmycken. På Love Bracelet har skruven en framträdande visuell roll och på Juste un Clou så är det en spik som elegant snurrar sig runt armen. När Clash de Cartier tagits fram är det niten som man gjort till stjärna. Just denna blandning mellan det mekaniska och det feminina är vad som avses med namnet – kollektionen bygger på konceptet ”duality”, att man kan vara flera saker samtidigt – något som troligtvis lockar många kvinnor av idag.

cartier-1

Kollektionen består av ringar, armband, örhängen och halsband.

Lästips! Efter parfymsuccén – Noomi Rapace och N.C.P lanserar hudvårdsserie

Kändistätt på lanseringseventet

Under onsdagens lanseringsfest i Paris trängdes kända ansikten på den röda mattan. Lykke Li var där, likaså profiler som Sofia Coppola, Monicca Beluccia, Alek Wek, Claire Foy, Annabelle Wallis och Kaya Scodelario.

Foto: Francois Goize

Kaya Scodelario.

MELANIE-LAURENT_19-04-10_CLASH DE CARTIER_©François GOIZE

Foto: Francois Goize

Melanie Laurent.

ANNABELLE-WALLIS_19-04-10_CLASH DE CARTIER_©François GOIZE

Foto: Francois Goize

Annabelle Wallis.

LYKKE-LI-19-04-10_CLASH DE CARTIER_©François GOIZE

Foto: Francois Goize

Lykke Li.

JAKE-GYLLENHAAL_19-04-10_CLASH DE CARTIER_©François GOIZE

Foto: Francois Goize

Jake Gyllenhaal.

SOFIA-COPPOLA_19-04-10_CLASH DE CARTIER_©François GOIZE

Foto: Francois Goize

Sofia Coppola.

ALEK-WEK_19-04-10_CLASH DE CARTIER_©François GOIZE

Foto: Francois Goize

Alek Wek.

CLAIRE-FOY_19-04-10_CLASH DE CARTIER_©François GOIZE

Foto: Francois Goize

Claire Foy.

Monica Bellucci

Monica Bellucci.