Har du också en drömväska som du inte riktigt lyckats spara ihop till ännu? Istället för att vänta på att triss-vinsten ska infinna sig har vi samlat våra bästa tips på hur du kan göra för att vända väskan från dröm till verklighet.

7 tips på hur du sparar ihop till din drömväska

1. Skapa ett sparkonto som heter Drömväskan. På det kontot kommer du bara att sätta in pengar till väskan, enda gången du tar ut pengarna är då du är på väg till butiken. Vet du att du kommer att bli frestad att använda pengarna till något annat under tiden du sparar så sätt dem på en annan bank, då sjunker risken för att du ska ta av pengarna till ett impulsköp. Öppnar du konto på en ny bank så var noga med att se att du kan starta ett bankkonto kostnadsfritt.

2. Sälj det du inte använder bästa tipset är att sälja gamla väskor, skor och kläder och tjäna ihop till en stor del av den nya väskan.  

LÄSTIPS! De 20 hetaste väskorna under New York Fashion Week – vilken är din favorit?


3. Skippa impulsköpen Handen på hjärtat, så visst gör vi impulsköp. Men när du står i butiken och känner dig manad att dra kortet så fundera, vill du hellre ha den här tröjan än din väska? Och behöver du den mer? Är svaret ja är det ett bra köp, men om inte så kom ihåg vad den kostade. För sedan över den summan till sparkontot för din väska. Istället för att du ser dina impulsköp samlas på hög i garderoben kommer du nu att se dem på ditt bankkonto.

4. Byt lunch till matlåda Klassiskt sparknep som får extra glamour om du kan visualisera din drömväska. Vi utgår från att lunchen i din matlåda kostar 40 kronor och att en utelunch kostar 85 kronor. Varje dag sparar du 45 kronor på att ta med dig en matlåda. På en vecka blir vinsten 225 kronor till ditt sparkonto och på ett år med 47 arbetsveckor blir summan du sparat ihop 10 575 kronor – En drömväska!

5. Cykla och gå istället för att åka kommunalt Månadskort i kollektivtrafiken är ofta en såväl svidande som tråkig utgift. Om du har möjlighet så ta istället en promenad eller cykla. Genom att begränsa bussresorna kan du snabbt börja spara pengar.12 x 860 = 10320 kronor. (Räkneexemplet bygger på priset för ett månadskort för SL-trafiken i Stockholmsområdet.)

6. Spara löneökningen Varje löneökning är givetvis ett tjohoo, och vi hade gärna firat genom att med detsamma köpa en vacker väska som ett bevis på hur grymma vi är. Men att låta en liten löneökning spara ihop till en väska över tid är ett precis lika bra sätt, om inte ännu bättre då den även blir ett bevis på vad du klarat av att spara. Vi antar att du får en löneökning på 300 kronor, varav 200 kronor betalas ut efter skatt. Sätt en stående överföring på 200 kronor på ditt sparkonto samma dag som din lön kommer in. Efter ett år har summan vuxit till 2400 kronor. Vill du krydda sparkontot lite extra så för även över den extra summan du får för semesterersättning. Du är van att klara dig på din vanliga lön så det här är ett sparande som gör att du sparar utan att behöva skära ner på något du tidigare kunnat unna dig.

7. Fynda second hand Visst går det att köpa snygga designerväskor i vintag. Är du på jakt så var noga med att få se äkthetsbevis och om det går även kvitto. Köper du en vintageväska online så se alltid till att du köper från seriösa sidor.

LÄSTIPS! Så shoppar vi vintage i Skandinavien – en stigande trend

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden medfantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

foto IBL och JASON LLOYD-EVANS