En hängmatta, en solstol eller en skidalp! Drömdestinationer för en semester-ledigs bästa tidsfördriv; att få läsa en bok. Fem bladvändare står på kö för att ge dig det ultimata semesternöjet. 

Modeprofilernas boktips (perfekt semesterläsning)

”DRIVKRAFT” av DANIEL PINK”

Cornelia Webb, grundare av smyckesmärket Cornelia Webb:

”Boken handlar om motivation och vad som egentligen driver oss till handling. Den ifrågasätter gamla teorier om nyckeln till hög prestation, den går även in på lycka och tillfredsställelse i livet ur en vetenskaplig synvinkel. För mig var det intressant läsning både som företagare och kreatör, den triggade mig att stanna upp och reflektera över såväl livsval, mål som vilken miljö jag vill skapa runt mig den dagen jag ska forma en ny liten individ.”

”DOKTOR GLAS” av HJALMAR SÖDERBERG ”

Marina Kereklidou, stylist & designer: 

”Skriven i början av det förra sekelskiftet skildrar den ett Stockholm som man bitvis kan känna igen. Boken handlar om ett kärleksdrama som ställer starka moralfilosofiska frågor som är lika aktuella i dag som då. ’Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla.’ Hur långt är man beredd att gå? Helgar ändamålen alla medel? I kärlekens namn. En klassiker som alla bör läsa.”

”THE BUSDRIVER WHO WANTED TO BE GOD AND OTHER STORIES” av ETGAR KERET ”

Jonathan Hirschfeldt, grundare av skomärket Eytys:

”Kerets novellsamling belyser och utmanar vad vi ibland kan tro är mänskliga sanningar. Han är känd för sin direkta stil, i novellens koncentrerade format får läsaren uppleva kärlek, rädsla och apati men framför allt humor och ironi. Texterna är väldigt smarta, ibland på gränsen till surrealistiska, som den om livet i en by som håller ingången till helvetet. Varje berättelse i den här boken får mig att haja till och fundera över vad det innebär att vara människa. En välbehövlig reality check när man jobbar med mode.”

”THE ART OF TRAVEL” av ALAIN DE BOTTON”

Paulina Liffner von Sydow, grundare av väskmärket Little Liffner:

”Vi har alla varit där, planerat den perfekta resan. Med fantasier om hur fantastiskt livet kommer att kännas på den där balkongen med utsikt mot Medelhavet, härliga strandklubben, vandringsleden genom djungeln och så vidare. Men det blir inte exakt som man tänkt, och man glömmer ofta att man har sig själv, sitt humör och sin egen kropp med på resan. Sådant och andra filosofiska funderingar kring resande – hur man ska resa och varför – handlar ’The Art of Travel’ om.”

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO HITTAR DU HÄR