Under sommaren 2018 stängdes Blue Billies butik på Södermalm i Stockholm och ett nytt arbete med re-branding av varumärket tog fart. Knappt ett år senare slår man upp portarna på nytt – denna gång i form av en pop up i NK i Stockholm. Designern och grundaren Daniela Upmark berättar mer.

Grattis till butik! Hur känns det?

– Det känns härligt att äntligen ha hittat rätt plats vid rätt tidpunkt, då vi under en längre tid letat efter en plats som andas Blue Billie 2.0.

Berätta om platsen ni valde, och varför.

– När ytan i NK äntligen blev ledig visste vi att det var precis här vi ville finnas. Det är den enda platsen i varuhuset med fönster från golv till tak, där ett naturligt dagsljus kan flöda in över våra material i naturligt trä, stenar och vatten. Det lyfter hela kollektionen.

bluebillie_popup_nk3

Blue Billies Daniela Upmark.

Vilken känsla vill ni förmedla i butiken?

– Vi har utgått från vår limiterade kollektion Oyster Pearls när vi byggt upp butiken genom att kombinera naturliga material som trä, sten och vatten för att anspela på en pärlas uppkomst, ursprung och identitet.

Lästips! Blue Billie och Bxxlights Daniela Upmark: ”Jag vill aldrig bli bekväm”

Var kommer inspirationen till kollektionen från?

– Inspirationen bakom Oyster Pearl Collection kommer från en pärlas skapelse. Den bildas ur en irritation – ett litet sandkorn som letar sig in i ett ostronskal och ligger där i flera år för att växa sig till en vacker, helt unik pärla.

Vilket är ditt bästa stylingtips när det kommer till smycken?

– Våga låta dina smycken ta plats och ge kontrast till din outfit. När jag har en avslappnad look ser jag alltid till att välja festliga smycken, och har jag en mer uppstyrd outfit, exempelvis en skjorta eller kavaj så älskar jag att välja smycken med lite mer attityd och edge.

Är du en silver – eller guld-person?’

– Båda, alltid båda!

Om du endast fick behålla ett smycke i din samling, vilket vore det?

– Det vore våra Swirl Hoop Earrings i guld. De är de perfekta örhängena till fest men lyfter också en vardagslook.

Lästips! Här kan du fynda Old Céline – lagret töms efter Pheobe Philo

Kan resten av Sverige vänta sig fler Blue Billie-butiker i framtiden?

– Absolut, inom en snart framtid!

Pop up-butiken är öppen mellan 1 maj och 15 juli, här hittar du Blue Billies smycken online.