Suget efter att testa en ny hårfärg på den extrema delen av färgskalan har aldrig varit större - och nu kräver det väldigt lite jobb för mycket resultat! STYLEBYs skönhetsredaktör testade hemma i badrummet.

BJÖRN AXÈN COLOR SHOTS

“Min dotter har tjatat om rosa och lila hår så länge hon har kunnat prata, jag har alltid sagt nej, av flera olika skäl, men främst för att det har rapporteras om problem att tvätta ur så kallade ‘färgbomber’. Nu lanserar Björn Axén sina Color Shots och efter att Björn Axèns alltid lika entusiasmerande Johan Hellström LOVAR att hårfärgen går ur utan några problem vågade jag sätta en klick ‘Lilac Pink’ i min dotters blonda, långa hår.

Img 4251

 

Det var otroligt enkelt, bara att blanda i vilket balsam som helst, och sedan låta det sitta i under några minuter. Enligt instruktionerna ska man använda handskar, men jag glömde bort det, vilket inte var några problem. Färgen fastnade inte på huden.

 5b7ff244e7189 5b7ff244e7382bjornaxen se color shot washout lilac pink.jpg

Björn Axén Color Shot, 195 kr.

Det var fantastiskt roligt att se min dotters min efteråt – resultat blev intensivt! I topparna blev färgen extra stark, vilket jag tycker blev en snygg ombré-effekt. Det beror på att håret är mer slitet där och dess fjällskikt är porösare och suger därmed till sig färgen lättare. Ha det i åtanke nu efter sommaren när håret oftast är mer slitet. Även ett kemiskt behandlat hår, dvs blekt och färgat sedan tidigare, fäster färgen bättre.

Img 4256

Björn Axén framhåller också att färgen ska behålla sin lyster och se snygg ut under tiden den tvättas ur.

 5b7ff16fcb799 5b7ff16fcb7dcbjornaxen se color shot washout mahogany brown.jpg

Björn Axén Color Shot, 195 kr.

Själv fegade jag ur med en liten klick ‘Mahogany Brown’, men som gav en fantastisk lyster och glans till mitt bruna hår. Perfekt nu efter sommaren!” Alla färger av Björn Axén Color Shot hittar du här!

Sweden Fashion & Beauty Day 2018

Sweden Fashion & Beauty Day 2018