Undrade du som vi hur Beyoncés make-up såg lika flawless utan efter som innan hennes framträdande på scen under Coachella? För Vogue.com avslöjar Beyoncés makeup-artist skönhetstricksen som höll makeupen på plats!

Skönhetstricksen från Beyoncés makeup-artist

Såhär lyckades Los Angels baserade make-up artisten Sir John hålla Beyoncés makeup på plats under hennes framträdande på Coachella i helgen. Här är skönhetstricksen han använde sig av  – perfekt att anamma inför kommande varma dagar i sommar.

1. HOPPA ÖVER FUKTKRÄM
Först och främst gäller det att hoppa över fuktkrämen. ”När det är varmt, kommer en återfuktande kräm att lyfta bort foundation etc. Välj istället ett bra serum eller primer!

2. CONCEALER OCH PUDER
För att hålla concealern på plats gäller det att addera translucent puder. Och tänk på att begränsa concealern och puder till endast under ögonområdet. Håll resterande delar av ansiktet fritt – de ger ett uppdaterat och ungdomligt utseende.

3. ANVÄND BLOTTING PAPERS INNAN PUDER
Använd så kallade Blotting Papers för att hålla ofrivillig glans borta. Sir Johns knep är att använda pappret innan applicering av puder. Pappret absorberar snabbt glans som gör att pudret fäster bättre. ”Om du applicerar puder och sen Blotting Papers, kommer du att trycka oljan rätt in i porerna.”

NYX Professional Makeup Matte Blotting Paper, 55 kr.

3. PREPPA ÖGONLOCKEN MED EN BRA BAS 
För att hålla ögonskuggan både fräsch och på plats gäller det att preppa med en bra bas. Sir John tipsar om Nars Smudgeproof Eyeshadow Base, som aldrig gjort honom besviken!

Nars Smudgeproof Eyeshadow Base, 260 kr.

4. ANVÄND ÖGONKRÄM SOM LÄPPBALSAM
”Läpparna är make-up artistens minsta oro” säger Sir John och erkänner att han använder ögonkräm som läppbalsam – ”De ändrar inte texturen på de produkterna som appliceras över.”

5. FINISHING SPRAY
Sista touchen för ett flawless face är finishing spray. Sir John är beroende av en hemlig sammansättning som han skapat efter många års erfarenhet av att arbeta med artister vars jobb är att se bra ut medan de svettas. Produkten finns först på marknaden i början av nästa år, men under tiden kommer Urban Decay Cooling Spritz att hålla allt på plats!

Urban Decay Cooling Spritz, 280 kr. 

Läs hela artikeln från Vogue.com här! 

PSST! Nu kan du prenumerera på STYLEBY Beautybox! Och glöm inte att du kan lyssna på sprillans nya avsnitt av Beautypodden Skönhetsredaktionen här

 

foto IBL

NUVARANDE Beyoncés makeup-artist avslöjar skönhetstricksen (under Coachella)
NÄSTA Toppmodellen Andreea Diaconus bästa sommartips