Behnaz Aram är konceptdesigner på & Other Stories och är även kostymör. Här delar hon med sig av sin signaturstil! 

”Jag kommer alltid tillbaka till skräddat.”

Behnaz Arams stilsignatur

Jag är väldigt inspirerad av kvinnorna på 1930-talet, då de tog över männens roller när dessa var ute i krig. De klädde sig i markerade axlar, skarpa midjor och skräddat. Min stil är i sin helhet enkel, tidlös och klassisk. Mycket svart och vitt. Men min favoritfärg är smaragdgrön och jag bär gärna rött läppstift till fest. Kvalitet är viktigt, mina kläder ska inte vara slit-och-släng. Materialet såväl som designen ska kännas hållbar, jag är inget fan av temporära trender eller det som alla har.

Till vardags bär jag ofta svarta jeans från Whyred, kashmirtröja och en kavaj tillsammans med ett par loafers från Saint Laurent eller mina Adidas NMD. När jag studerade mode i London klädde jag mig bara i svart, mest för att det kändes rätt och lite coolt, men i dag gör jag det främst för att det är enkelt och passar till allt. Jag gillar att klä mig för mig själv, om jag har på mig en T-shirt och ett par slitna jeans så kompenserar jag med underkläder från Agent Provocateur, bara för min skull.

Jag älskar Yves Saint Laurent, hans design representerar mycket av den stil jag gillar; det svarta, den klassiska smokingen, skräddat, dekadent, maskulint – men lite sexigt. Jag kommer alltid tillbaka till det.”

LÄSTIPS! Spana även in Behnaz garderob!

text LINN WIKLUND WANDRUP
fotograf SASCHA ODA | Shotview Photographers Mgmt
stylist LINN HÄGGLUND 
hår ERIC JAMIESON | LundLund 
makeup JEANETTE TÖRNQVIST | LundLund