I annonssamarbete med AKADEMIKLINIKEN

Behåll sommarlystern i höst med kemisk peeling

Hösten är här och energin är på topp. Men kanske är huden inte riktigt lika strålande när säsongerna skiftar. Inga problem. Här är behandlingen som ger bäst resultat efter sommaren – kemisk peeling.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva syror läggs på huden för att förbättra och föryngra huden i ansiktet. Det finns starkare eller mildare varianter.

En peelingbehandling hjälper till att avlägsna gamla och skadade hudceller och orenheter i huden och porerna. Peelingen snabbar på cellförnyelsen i huden. Resultatet blir en smidigare hud med ökad lyster. Dessutom förbättras hudens förmåga att behålla fukt vilket gör att linjer och fina rynkor dämpas.

För vem är kemisk peeling?

För dig som vill fräscha upp huden och ge den lyster, minska porer och fina linjer, eller för dig som har åldrad hud och vill ge huden en föryngring. En peeling kan också minska ärr och acneärr. För att se om kemisk peeling är något för dig kan du boka en konsultation.

collage-sty-1000

Mandelpeeling är en effektiv behandling av acneärr, problemhud, för att reducera porer och fina linjer. Ansiktet får en härlig lyster.

Mandelpeeling vad är det?

Mandelpeeling är en behandling med mandelsyra, en aktiv AHA-syra, som löser upp det yttersta cellagret för att göra plats åt ny hud. Fina linjer minskar och pigmentfläckar jämnas ut. Mandelpeeling har en antibakteriell och fettlösande effekt vilket också gör att behandlingen passar dig som har lite känsligare hud eller problemhy, som vuxenakne.

Hur går peelingen till?

Kanske tycker du att det låter lite obehagligt med syra, men det är inte alls farligt. Mandelsyran går ner på djupet i huden för att ta bort döda hudceller. Syran ligger på huden i några minuter. Det kan sticka eller pirra lite i ansiktet. Därefter behandlas huden med en lugnande mask.

Att göra behandlingen hemma rekommenderas inte. På en professionell klinik sker allt under läkares ansvar och av specialistutbildade och auktoriserade hudterapeuter.

irena_1000_final-sty

Nu är behandlingen färdig. Tiden för återhämtning varierar, men resultatet – ny lyster i ansiktet, slätare hud och en strålande känsla.

Behandlingen är klar – vad händer nu?

Återhämtningen varierar beroende på vilken typ av peeling som gjorts. Efter en AHA-peeling kan huden i ansiktet rodna och fjälla lätt. Tiden efter behandlingen kommer huden fortsätta att förbättras. Du kan behöva göra flera peelbehandlingar för att uppnå önskat resultat, beroende på vad du eftersträvar.
Blir du nyfiken på vad en kemisk peeling kan göra för din hud? Just nu får du 35 % rabatt på en kemisk peel-behandling hos Akademikliniken.